Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ez a gyulai csapat nem fél már senkitől

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. szeptember 26. 10:00
Ez a gyulai csapat nem fél már senkitől
Szeghalmi FC–Várfürdő-Gyulai Termál FC 1–3 (1–2)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata a Szeghalmi FC együtteséhez látogatott szeptember 23-án. A játékba egyre jobban belelendülő Démusz-csapat az elmúlt két forduló győztes mentalitását vitte a pályára. 

____Eredeti-Termal_FC.jpg

Győztes mentalitással menetelnek előre a gyulai labdarúgók

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Várfürdő-Gyulai Termál FC: Démusz, Bogár (Czirok), Nagy, Kukla, Bozsó, Fülöp, Patkás, Susánszki (Kollát), Jimoh, Kormány (Repisky) és Tövisháti (Kovács). Vezetőedző: Démusz Zsolt.

Démusz Zsolt vezetőedző beszámolója szerint a mérkőzés már az öltözőben elkezdődött, mivel a hazaiak a jó minőségű center pályáról az edzőpályára tették át a mérkőzést, amelynek a talaja igencsak messze állt az ideálistól. A hazai csapat óriási erőket mozgósítva megpróbálta nyomás alá helyezni a gyulai csapat kapuját és átvenni a játék irányítását. Folyamatos játék azonban nem tudott kialakulni, hiszen a szeghalmiak nem nagyon akartak játszani. A hazai csapat játékosai a futball helyett inkább a fürdővárosi együttes próbálkozásait próbálták meg megállítani, néha igen súlyos szabálytalanságokkal.

Az első gól a 20. percben egy csapatszintű letámadást követően született, amikor is a röviden haza passzolt labdára Bozsó reagált kiválóan: a kifutó kapust kicselezve a kapuba passzolta a labdát (0–1).

A 26. percben Kormány „forintos” ütempasszával ismét csak Bozsó fordult a kapu felé, és elegáns mozdulattal lőtt 10 méterről a kapu jobb felső sarkába (0–2).

A hazaiak szépítő góljára a 35. percig kellett várni, amikor is egy szögletet követően az elalvó védők között Mező fejelt a gyulai kapuba (1–2).

A második játékrészben csapkodó mezőny játék folyt, a kapusok hosszabb pihenőt kaptak játékostársaiktól. A 75. percben Fülöp, Czirok és Kovács összjátéka után Kovács először a kifutó kapusba lőtte a labdát, a kipattanót azonban már magabiztosan helyezte 14 méterről a szeghalmi kapuba (1–3).

Az utolsó percekben még egy-egy komolyabb gólszerzési lehetőség alakult ki mind a két kapu előtt, de az egyik oldalon Czirok lövését fogta meg a vendéglátók kapusa, míg a vendégeknél a kitűnő formában védő Démusz kapus védett egy lövést óriási bravúrral.

– Nem túl szép játékkal, de magabiztosan győztünk egy igen lelkes csapat ellen! Ez most nagyon fontos három pont volt számunkra – mondta el röviden a vezetőedző.

A Várfürdő-Gyulai Termál FC zsinórban harmadik győzelmét zsebelte be, így kiváló előjelekkel fogadhatja az egyszer már két vállra fektetett Jamina SE együttesét. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)