Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Arany és Rákóczi

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. J. • KULTÚRA • 2017. szeptember 27. 14:43
Arany és Rákóczi
Két program is várja az érdeklődőket szeptember 29-én

A pénteki nap délutánja már-már hétvégeként fogható föl. Ekkor még soknak tűnik az előttünk álló szabadidő, így szívesebben keresünk kikapcsolódásunkhoz programot. Ha éppen irodalmi vagy történeti témák iránt érdeklődik valaki, akkor érdemes a városi könyvtárba is ellátogatni.

Az Arany János bicentenáriumi év egyik városi rendezvényeként szeptember 29-én 17 órakor kezdődik a Fordította: Arany János című felolvasó-délután. A Simonyi-olvasóteremben olyan közismert és kevéssé ismert művek hangzanak el, amelyeket Arany magyarításában is megismerhetett a hazai olvasóközönség. Shakespeare, Goethe, Gogol és más szerzők műveinek tolmácsolásában a vállalkozó kedvű felolvasók mellett a Jókai Színház színművészei, Liszi Melinda és Nagy Róbert is részt vállalnak.

Szintén szeptember 29-én kerül sor a Szent László Baráti Kör következő programjára, melynek témája a Rákóczi-szabadságharc. Az érdeklődők 18 órától a földszinti előadóteremben Tárkány-Kovács József előadását hallhatják a méltatlanul keveset emlegetett küzdelmekről.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)