Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felnőttvereség és ifjúsági győzelem Szarvason!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. szeptember 17. 12:30
Felnőttvereség és ifjúsági győzelem Szarvason!
Szarvasi NKK–Gyulasport NKft. 32–18 (13–6)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság délkeleti csoportjának első fordulójában a Gyulasport NKft. csapata a Szarvasi NKK otthonában lépett pályára szeptember 16-án. A Barna Károly által irányított fürdővárosi együttes a tavalyi bajnok ellen kezdte meg a bajnoki sorozatot.

____Eredeti-Gyulasport_Nkft..JPG

Az első fordulóban elhasaltak Barna Károly tanítványai

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulasport NKft.: Borsós, Nagy N., Rácz K. 3/2, Radnóti M. 3, Csapó H. 3, Nagy C. 1, Neller I. Csere: Nagy B., Buzási O. 1, Asztalos A. 2, Csiffáry Cs. 1, Komlósi Cs., Nagy I., Gyepes R. 1, Szabó L. 3/1, Rokszin R. Vezetőedző: Barna Károly.

Ahogy Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője fogalmazott, ezen a mérkőzésen a rutin találkozott a fiatalsággal.

A Barna-csapat a csoport legfiatalabb átlagéletkorú együttese, erre építette a vezetőedző a csapat taktikai elképzeléseit. A Gyulasport NKft. kőkemény védekezést és gyors, lerohanó támadásokat épített be arzenáljába.

Az összecsapáson a betörésekre koncentrálva, lábon megverve kellett volna a támadásokat befejeznie a fürdővárosi gárdának, a súlyban és magasságban is erősebb hazai csapat ellen. A mérkőzésen azonban a vendégek sok egyéni és technikai hibával játszottak. A hazaiak már az első félidőben elhúztak ellenfelüktől, akik nem tudtak közelebb lépni riválisukhoz. A második félidőben a vendéglátók tovább tudták növelni a különbséget. A szarvasiak a tavalyi bajnokság megnyeréséhez bevetett játékukat nyújtva verték a megszeppent, kishitű gyulai gárdát.

– Ez egy jókor érkezett kijózanító pofon volt. A jó képességű játékosokból álló gyulai csapat még sok sikert érhet el, ha nagyon gyorsan elfelejti ezt a mai napot, és az előttük álló mérkőzésekre koncentrálva készül – fogalmazott Máthé István.

Az első forduló bukásán mihamarabb át kell lépnie a Gyulasport NKft. csapatának, hiszen a következő fordulóban a Lajosmizsei UKC ellen, hazai pályán kell kijavítaniuk a bizonyítványt.

– Ami viszont pozitívumként volt jelen, és biztató a jövőre nézve az az, hogy a pályára lépő fiatalok nem vallottak szégyent, küzdöttek és harcoltak – mondta Barna Károly vezetőedző.


Szarvasi NKK–Gyulasport NKft. 27–32 (14–13)

Gyulasport NKft.: Hudák D., Nagy I. 4, Szőke D., Rokszin R. 2, Gyepes R. 9/4, Boruzs B. 7/1, Szabó L. 7/1. Csere: Varga M., Bicskei B., Balázs E., Szappanos R. 3 és Anderlik A. Vezetőedző: Barna Károly.

Az ifjúsági csapat is rá ijesztett szurkolóira az első félidőben. Nem találták a helyüket, semmi tervszerűség nem volt a játékukban. Ennek megfelelően az első félidőt a szarvasi fiatalok zárták vezető pozícióban.

A második félidőben egy harcosabb gyulai együttes érkezett. A tudatosabb játék pedig meghozta gyümölcsét, amikor a 11. percben mát négygólos vendégvezetést jegyezhettünk. A megharcolt előnyt egészen a végéig tartani tudták Barna Károly lányai, így győzelemmel kezdték a bajnoki szereplést. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)