Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A pedagógusminősítés és tanfelügyelet aktuális kérdései merültek föl Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2017. szeptember 15. 14:00
A pedagógusminősítés és tanfelügyelet aktuális kérdései merültek föl Gyulán
Dr. Szikora Ágnes az ősszel induló intézményi tanfelügyeletek részleteiről nyújtott tájékoztatást

A pedagógusminősítési és tanfelügyeleti eljárások aktuális kérdéseit vette számba az a megyei szintű szakértői konferencia, amelynek a gyulai Vigadó adott otthont szeptember 14-én délután. Az évente három alkalommal – áprilisban, szeptemberben és decemberben – megrendezett szakmai értekezlet az éppen aktuális jogszabály-módosításokról és teendőkről tájékoztatta a tanfelügyeleti és minősítési szakértőket.

____Eredeti-01_DSC08110.JPG

dr. Szikora Ágnes

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

– A jó iskola igazságos és esélyteremtő, a gyermekek, a fiatalok sikerességét, életpályájának stabil alapköveit, továbbtanulási esélyeik növekedését, a későbbiekben pedig a vágyott, választott szakma, hivatás elérését és megvalósulását, egészséges és boldog felnőttkorát jelenti – mondta köszöntőjében Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója.

– Az eddig elért eredmények, sikerek nem jelenhetik azt, hogy hátradőlhetünk. Ahhoz, hogy a kitűzött céloknak maradéktalanul meg tudjunk felelni, elengedhetetlen az innováció, a folyamatos megújulásra törekvés és a köznevelés rendszerében lévő erős szellemi tőke minél hatékonyabb kiaknázása. Éppen ezért az eddigieknél is jobban kell támaszkodnunk egymásra – fogalmazott a tankerületi vezető.

 

Teleki-Szávai Krisztina

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Simon Nóra Edinának, az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központja főosztályvezetőjének megnyitóbeszédéből kiderült: a szervezet megyei szinten 209 tanfelügyeleti és minősítési szakértővel dolgozik együtt, illetve van napi kapcsolatban. Mint elmondta, az oktatási központ megyei szerepe igen sokrétű, többek között az idei esztendőben mintegy 90 szakmai programot szerveztek, amelyekről a www.oktatas.hu internetes oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központja által megrendezett szakmai értekezleten dr. Szikora Ágnes, az Oktatási Hivatal Tanügyigazgatási és Köznevelési Hatósági Főosztályának vezetője tartott előadást.

A több témát érintő beszámolón dr. Szikora Ágnes először a pedagógusminősítésekről szóló tervezett jogszabály-módosításokat tekintette át, majd a szakértők számára a minősítéssel kapcsolatos, aktuális szervezési teendőket vázolta fel. A harmadik, legnagyobb lélegzetvételű blokkban pedig az ősszel induló intézményi tanfelügyeletek elvárásairól, illetve részleteiről nyújtott tájékoztatást hallgatóságának.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)