Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai delegáció járt Moszkvában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. szeptember 11. 14:45
Gyulai delegáció járt Moszkvában
Az orosz fővárosban jelentős utazási irodák érdeklődtek a fürdőváros iránt

Oroszországban járt az elmúlt héten Görgényi Ernő polgármester és Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. A delegáció részben turisztikai témákról tárgyalt, de a gyulai néptáncosoknak köszönhetően a magyar kulturális értékekkel is megismerkedhettek a moszkvaiak – tudtuk meg szeptember 11-én a városvezető és az ügyvezető sajtótájékoztatóján.

görgényi ernő és komoróczki aliz

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Az elmúlt hét második felében utaztunk ki egy delegációval Oroszország fővárosába, Moszkvába, a Városok és Falvak Szövetségének, a moszkvai magyar nagykövetségnek, illetve a Moszkvai Magyar Kulturális Intézetnek a meghívására – kezdte Görgényi Ernő. – Egyrészt azért mentünk, hogy turisztikai szakemberekkel és orosz turisztikai irodák képviselőivel találkozzunk, akik előtt módomban állt egy prezentációt tartani Gyula turisztikai értékeiről és vonzerőiről.

– Ezen a találkozón jelen volt Balla János, a Moszkvába akkreditált nagykövet és Halász János országgyűlési képviselő, a Városok és Falvak Szövetségének elnöke. Komoly utazási irodák érdeklődnek városunk iránt, Komoróczki Alizzal a városba invitáltuk őket. A következő lépés az lesz, hogy az utazási irodák képviselői idelátogatnak, így a helyszínen tekinthetik meg értékeinket.

 

 

Fotó: Gyula Város Önkormányzata

A polgármester hozzátette, hogy nagymértékben befolyásolta a döntésüket, hogy december 18-tól közvetlen repülőgépjárata indul Moszkva és Debrecen között a Wizz Air légitársaságnak, így nagyobb az esélye annak, hogy vendégek éreznek Oroszországból Gyulára. Kiderült, hogy a város kulturális és építészeti értékei mellett nagy hangsúlyt fektettek a Pető Prémium Pontra is, hiszen annak egyik funkciója, hogy a külföldi vendégeknek is nyújtson szolgáltatást, ugyanis világszerte nagy az igény Pető András módszerére.

– Nemcsak a turizmusról szólt ez a néhány nap, hanem a magyar kultúráról is. Magyarországot gyulai néptáncosok képviselték a Moszkva fennállásának 870. születésnapjára rendezett ünnepségsorozaton. A visegrádi négyeknek – Lengyelországnak, Csehországnak, Szlovákiának és Magyarországnak – külön színpada volt, itt léptek fel a táncosok, Szelezsán Rebeka, Harmati Patrik, Nagy Anett, Juhász Áron, Fülöp Fanni és Méhész Levente Jenő – mondta a városvezető.

A turisztikai prezentáción jelen volt a Robinson Tours is, amely az egyik legnagyobb beutaztató Magyarországon – tudtuk meg Komoróczki Aliztól. Rajtuk kívül több nagy és néhány kisebb utazási iroda mutatott komoly érdeklődést irántunk. Mint mondta, az oroszokról tudni kell, hogy igénylik, hogy évente egyszer elmehessenek nyaralni. Nagyon egészségtudatosan élnek, így sokat költenek az üdülésre és az egészségükre is, ezért megfelelő célcsoport lehetnek a város számára.

 

 

Fotó: Gyula Város Önkormányzata

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)