Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szálláshelyek felújítására és energetikai korszerűsítésére lehet pályázni

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2017. augusztus 31. 15:00
Szálláshelyek felújítására és energetikai korszerűsítésére lehet pályázni
A vissza nem térítendő támogatás minimum 3, maximum 50 millió forint

Akár 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásra is pályázhatnak azok a szálláshelyek, amelyek eddig kiszorultak ebből a lehetőségből. A beruházás jelentősen csökkentheti az üzemeltetés költségeit, javíthatja a jövedelmezőséget és a versenyképességet.

A pályázaton belül a már meglévő szálláshelyek energiahatékonyságát fejlesztő beruházásokra, így hőszigetelésre, a teljes homlokzat felújítására, nyílászárók cseréjére, energiatakarékos épületgépészeti megoldások és megújuló energiák használatának bevezetésére kérhető finanszírozás. A vissza nem térítendő támogatás a kiadások egészének 45 százaléka, ezt egészíti ki egy kedvezményes, 2 százalékos kamatozású hitel a költségek 45 százalékáig. A projekt 10 százalékát önerőként szükséges biztosítani.

A felhívásra azok a szálláshelyek jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek legalább egy teljes, lezárt üzleti évvel, ebben az árbevételük legalább 6,6 millió forint volt, az átlagos statisztikai létszámuk pedig legalább 1 fő.

Gazdálkodási formakód szerint pályázhatnak korlátolt felelősségű társaságok, részvénytársaságok, közkereseti társaságok, betéti társaságok, külföldi vállalkozások magyarországi fióktelepei, egyéni cégek és egyéni vállalkozók.

A projekten belül épületenergetikai fejlesztések is megvalósíthatók, és kötelező módon telepíteni kell megújuló energiaforrást hasznosító berendezést, a teljes projekt költségének legalább 10 százalékából.

A megújuló energiaforráshoz kapcsolódó fejlesztésen belül napkollektoros és napelemes, valamint hőszivattyús rendszer, brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése lehetséges. Emellett egyéb fejlesztések is megvalósíthatók, többek között fűtött és fűtetlen teret elválasztó épülethatároló szerkezetek hőszigetelése, nyílászárók cseréje vagy korszerűsítése, nyári hővédelem javítása, árnyékoló- és árnyékvető szerkezetek beépítése, fűtési- és használati melegvíz-rendszerek modernizálása, központi szellőző- és hűtési rendszerek korszerűsítése és kialakítása, meglévő hőelosztó rendszerek korszerűsítése, veszteségeinek csökkentése, meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása.

A vidéki településeken igényelhető pályázati felhívás innen tölthető le.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)