A házi paradicsomlé literje 700 forintba kerül a piacon
Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő
Néhány hét óta befőzött paradicsomlé is kapható a gyulai piacon. Mint megtudtuk, literje 700 forintba kerül.
A standos lapunk érdeklődésére elmondta: a standján árusított, kisebb és nagyobb üvegekbe töltött paradicsomlé a saját kertjében megtermelt zöldségből készül. Mint kifejtette, addig árulja a kézművesterméket a piacon, amíg paradicsom van a kertjében.
Kiemelte: az általa készített paradicsomlének – a hosszú ideig tartó főzésnek köszönhetően – olyan az állaga, mint a sűrített paradicsomnak. Hozzátette: a termékbe kevés szalicilt és cukrot is tett befőzéskor.
Kérdésünkre arról is beszámolt, hogy a házi paradicsomléből elsősorban azok vásárolnak, akik már ismerik az általa készített termékeket.