Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az egész országban másodfokú figyelmeztetések

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • MAGAZIN • 2017. július 24. 12:30
Az egész országban másodfokú figyelmeztetések
Heves zivatarok és a felhőszakadás veszélyére hívja fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat

A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is az egész országban másodfokúra emelte a figyelmeztetést hétfőn a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: először nyugaton, északnyugaton alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok.

Napközben délnyugat felől északkelet felé haladva több hullámban is várhatók zivatarok, vagy akár zivatarrendszerek. A zivatarokat sok helyen felhőszakadás (30–60 milliméternyi csapadék), helyenként nagy méretű (2–4 centiméter körüli átmérőjű) jég és károkozó (70–90, esetleg 90–100 kilométer/órás) szélroham kísérheti. A heves zivatarok kockázata a Dunántúl keleti felén, Duna-Tisza közén a legjelentősebb – emelték ki.

Legkésőbb a keleti, délkeleti országrészben várhatók zivatarok – írta a meteorológiai szolgálat, hozzátéve: hétfő éjjel a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében viharossá fokozódó szél.

Keddre virradóra és napközben az ország keleti felén, főként a Tiszántúlon lehet még intenzív záporokra, zivatarokra, felhőszakadásra számítani.

Ezzel együtt hétfőn még az ország nagyobbik, délkeleti felén 25, 26 fok körüli, főként a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható. A hőség miatt Békés és Csongrád megyében továbbra is másodfokú Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsőfokú figyelmezetés van érvényben.

Az előrejelzés szerint hétfőn a csúcshőmérséklet általában 30–35 fok között várható, de északnyugaton ennél akár több fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 19–24 fok közé hűl le a levegő. Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 15–20, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 22–27 fok között alakul.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)