Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az éjszaka szívében – A Lear történet című darabot mutatják be a Göndöcs Benedek Középiskola kollégiumában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2017. július 11. 10:30
Az éjszaka szívében – A Lear történet című darabot mutatják be a Göndöcs Benedek Középiskola kollégiumában
A nagyváradi Teatrul Regina Maria előadását Gavriil Pinte rendezi

A XIII. Shakespeare Fesztiválon a legjobb magyar Shakespeare előadások mellett külföldről is hívunk produkciókat, így láthatóak lesznek többek között szlovák, román, izraeli és határon túli magyar színházak produkciói is. Július 12-én, szerdán 20.30-kor A nagyváradi Teatrul Regina Maria előadását, Az éjszaka szívében – A Lear történet című darabot tekinthetik meg – magyar felirattal – a színházszeretők.

részlet a darabból

Forrás: interferences-huntheater.ro

Az éjszaka szívében – Lear epizód Shakespeare művének témáján alapszik: egy király, aki le akar mondani a trónról, szeretné szétosztani királyságát három lánya közt, ám mielőtt bármilyen döntést hozna, arra kéri őket, fejezzék ki az iránta érzett szeretetüket. Ragaszkodásuk bizonyítékai nyomán úgy határoz, hogy őszinte és természetes vallomása miatt elűzi legkisebb lányát, ezt követően azonban idősebb lányai eltaszítják maguktól, arra ítélve, hogy fájdalomtól elborult elmével bolyongjon. Az előadás az elme éjszakájáról, a bolyongások éjszakájáról, értelemtől és szeretettől mindinkább eltávolodó világról szól, ahol gyűlölet, erőszak, cselszövés, száműzetés, elidegenedés és gyilkosság uralkodik, hogy aztán, az éjszaka végén, lázasan keresse az utat a fény felé.

A darabot a többszörös UNITER-díjas Gavriil Pinte rendezi, aki leginkább arról nevezetes, hogy a produkcióihoz a hagyományos színházi tértől eltérő, szokatlan helyszíneket választ az előadásai bemutatására. A főbb szerepekben láthatjuk Șerban Borda, George Voinese és Angela Tanko színészeket.

Az előadásra 2000 forintért válthatnak jegyet az érdeklődők.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)