Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újabb 400 ezer forintot kapott a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. június 21. 11:34
Újabb 400 ezer forintot kapott a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány
Az adományt a Szent Lázár Alapítvány gyűjtötte össze Békés megye első koraszülöttmentőjére

Ismét 400 ezer forinttal gazdagodott a Viharsarki Korszülöttmentő Alapítvány kasszája június 21-én. Az adományt a békési Szent Lázár Alapítvány gyűjtötte össze, és Apáti Bence adta át. 

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, Apáti Bence és dr. Fodor Zsuzsanna 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed gyulai gyermekorvos, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke lapunknak elmondta: már folyamatban van a mentőautó megvásárlása, ami a tervek szerint ősszel már a megye útjait járja. A terv főképp akkor sikerülhet, ha újabb adományok érkeznek, hiszen az alapítvány az autó berendezésére, eszközökkel való felszerelésére is gyűjt még támogatásokat.

Apáti Bence bemutatkozásából kiderült: annak idején még egy országos magazinban is szerepelt az alacsony súllyal és a vártnál másfél hónappal korábban született ifjú a történetével. Ám Bence mára profi atlétává vált, aki már országos szinten is a legjobbak között szerepel korosztályában.

Az összeget jelző óriásnyomtatvány átvételekor Abdul doktor a szokásosnál is meghatottabb volt. Megjegyezte: ha csak egyetlen, Bencéhez hasonló életvidám fiatal életét sikerül megmenteniük, már megérte a gyűjtéssel járó munka.

A Szent Lázár Alapítvány képviseletében Kovács Ildikó kiemelte: vállalkozóktól, egyházaktól és magánszemélyektől kértek segítséget, így gyűlt össze végül a kívánt összeg. A két legmagasabb adomány felajánlója ezúttal egy támogató által odaajándékozott festményt is átvehetett. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)