Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 30 éve járnak Gyulára a németországi barátok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. június 19. 16:25
30 éve járnak Gyulára a németországi barátok
A lelkes nyugdíjas csapatot Mikus Éva fogja össze

Mikus Éva jótékonysági akcióiról szinte hetente hallhatunk a fürdővárosban. Nemrégiben az is kiderült: amikor éppen pihen, azt sem mindennapi módon teszi. Június 19-én a Gyulai Várfürdőben találkoztunk vele, ahol németországi és magyar barátaival strandol minden évben, immár 30 esztendeje.

A baráti társaság és Kun Miklós (képünkön balról), a várfürdő ügyvezető igazgatója 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Nem kell, hogy értesítsük egymást arról, ki mikor érkezik Gyulára, egyszerűen csak minden évben összefutunk itt, a fürdőben. A legtöbben több mint ezer kilométerről érkeznek Németországból, de akad budapesti barátunk is, velük már évtizedek óta itt nyaralunk – kezdett történetébe Mikus Éva.

A gyulai fürdő lelkes látogatói lapunknak az is elárulták, hogy évekkel ezelőtt vízi tornát, vetélkedőket és vacsorákat szerveztek, melyekhez egyre többen csatlakoztak, így lett a strandolás hangulata minden évben egyre színesebb.

– A gyerekeknek csokoládét osztottunk, a Ki Mit Tud? vetélkedők nyerteseinek pedig ajándékcsomagot dobtunk össze. Nagyon jó érzés, hogy ennyi ideje minden évben itt találkozhatunk. Sok fürdőt kipróbáltam, de nekem a gyulai a legjobb – emelte ki Mikus Éva.

Barátnője, Ursula Börighausen hozzátette: sokkal könnyebben mozog, amióta rendszeresen megmártózik a helyi gyógyvízben, és kifejezetten szereti Gyulán az emberek kedvességét és persze a magyar leveseket.

Kun Miklós, a várfürdő igazgatója is meglátogatta a derűs baráti társaság tagjait ebédjük közben. Elmondta: nagyon fontos vendégek az évtizedek óta ide járó nyugdíjasok a Gyulai Várfürdőnek.

– Még gyerekkoromból emlékszem, hogy milyen sok német járt hozzánk, és nagyon jó, hogy nem felejtettek el minket. Sokan 1500 kilométerről érkeznek ide, és bízom abban, hogy a sokkal közelebb élő gyulaiak közül is még többen látogatnak majd el hozzánk – emelte ki az igazgató.

A vidám nap masszázzsal, fürdéssel, közös ebéddel és búcsúzással telt, hiszen a csapat egyik fele holnap elhagyja a várost, ám megígérték: jövőre biztosan visszatérnek majd kedvenc üdülőhelyükre. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)