Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Még várják a jelentkezéseket a városi virágosítási versenyre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. június 15. 11:00
Még várják a jelentkezéseket a városi virágosítási versenyre
A megmérettetésen nem a mennyiség számít, a zsűri a különlegességeket keresi

Július 3-ig nevezhetnek a fürdővárosiak az idei virágosítási és környezetszépítési versenyre, amelyet évek óta Gyula város önkormányzata hirdet meg. A verseny célja a város idegenforgalmi vonzerejének növelése, valamint hogy nyilvánosságot, elismerést adjanak azoknak a helyi lakosoknak, civil közösségeknek, vállalkozásoknak, amelyek energiát fektetnek abba, hogy közvetlen környezetüket szebbé tegyék.

szászné dr. várkonyi adrienn

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész lapunknak elmondta, hogy idén is öt kategóriában versenyezhetnek a gyulaiak: virágos előkert, virágos balkon és ablak, ház előtti virágos közterület, virágos intézmény, valamint virágos vendéglátóhely kategóriákban.

– Azt gondoljuk, hogy a településszépítés nem csak az önkormányzat feladata. Az itt élőknek igénye van rá, és a turizmus is profitál belőle. Ezen a megmérettetésen nem a mennyiség, a virágözön számít, hiszen akár egy balkonládával is nevezhetnek a vállalkozó kedvűek. Különlegességeket keresünk, szép színösszeállításokat például, de ez nem feltétele a győzelemnek – emelte ki az esemény szervezője.

A városi főkertész hozzátette: a virágok száma és az esztétikum mellett a környezet rendezettsége, gazmentessége is fontos. Külön kiemelte, hogy belső kertekkel nem nevezhetünk, kizárólag közterületről látható, virágos területekkel.

Mint megtudtuk, július közepén indul útnak az ítészgárda, hogy körbejárja a jelentkezők portáit. Idén is tapasztalt szakemberek lesznek a zsűri tagjai: a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársai mellett Pomázi Ferenc, a helyi kórház főkertésze és Nagy József, a Boglárka Kertészet képviseletében.

Nevezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet, melyet a varkonyia@gyula.hu címre küldhetnek el a virágos porták tulajdonosai.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)