Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán járt az olimpiai láng

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. június 12. 09:00
Gyulán járt az olimpiai láng
A 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál jelképét Csíkos Dániel futónagykövet és csapata kísérte a gyulai várig

Rendőri felvezetéssel és Hugoo kakas kíséretében érkezett a gyulai várostáblához a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángja június 10-én. A Rómában fellobbant és Győrbe igyekvő olimpiai jelkép a fürdőváros történelmi belvárosát érintve jutott el a várig.

____Eredeti-GYHRCSD_0025.JPG

A láng már gyulai kézben van

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A győri sportfesztiválra ötven ország kétezer-ötszáz sportolóját várják, és tíz sportágban több mint száz versenyszámot rendeznek majd meg.

Az olimpiai láng Csíkos Dániel vezetésével érkezett a várkertbe, ahol a futók átadták azt a fürdőváros képviselőjének, Kiss Tamásnénak. Mint azt Gyula város Humán és Társadalompolitikai Bizottságának elnöke elmondta, Gyula városa mindig büszke lehet a helyi fiatalok sportszerepléseire. Éppen ezért mondhatja el magáról a település, hogy nemcsak a virágok, hanem egyben a sport városa is. 

 

A legkisebbek is futhattak az olimpiai jelképpel

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Ha megnézzük sporthíreinket, elmondhatjuk, hogy mindig tudunk újabb és újabb sikerekről beszámolni, legyen az úszás, futás, vívás, tenisz, kosárlabda vagy kézilabda. Nincs kétségem afelől, hogy több fiatalunk rövidesen a felnőttek között is megállja a helyét, és bízom abban, hogy néhány év múlva, amikor olimpia lesz majd valahol a nagyvilágban, Gyula város lakói is szurkolhatnak olyan gyermeknek, aki a mai napon itt van körünkben.

Az ötkarikás jelképet a Kicsik Nagy Olimpiája elnevezésű városi rendezvény csöppségei várták, akiknek maradandó élményt jelentett a „nagyok” olimpai lángját és kabalaállatát látni. A gyermekek maguk is beszállhattak a futásba, azután pedig zenés-táncos örömünnep szórakoztatta a megjelenteket. Hugoo kakas azonban később ismét útra kelt, hiszen Gyuláról Sarkadra indult az európai seregszemle féltve őrzött kincsével.

 

Kiss Tamásné vette át a város nevében az ötkarikás fáklyát

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)