Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kárpát-medence legjobbjai között az Implom és a sportiskola!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2017. június 05. 10:21
Kárpát-medence legjobbjai között az Implom és a sportiskola!
Hírek az Implom és az 5. számú iskolából

Szegedi Réka és Szabó Lenke Hanna

Fotó: Gyulai Hírlap 

Idén huszadik alkalommal rendezte meg a Magyar Nyelvtudományi Társaság és az Eötvös Loránd Tudományegyetem az általános iskolások – talán legrangosabb – tanulmányi megmérettetését, a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyt.

Hat ország legjobb helyesírói mérték össze tudásukat a május 20-án az ELTE Gólyavárában megrendezett versenyen.

A jubileumi alkalom okán szövegalkotási pályázatot is kiírtak a szervezők Helyesírási történet címmel, melyre Szegedi Réka Panna, az 5. Számú Általános Iskola hetedikes tanulója is elküldte fogalmazását, mellyel a 3. helyezést érte el kategóriájában.

Szabó Lenke Hanna, az Implom József Általános Iskola nyolcadikos diákja (dr. Jakabné Mocsári Éva tanítványa) még a verseny előtt vehette át a Simonyi Zsigmond-érmet, melyet a Kárpát-medencei döntőkön négy éven át nyújtott kimagasló teljesítményével érdemelt ki. (Ezt a díjat ez évben adták ki először, nyolc tanárt és két diákot tüntettek ki vele.)

A két gyulai nagyszerű helyesíró lány nevét még egyszer hallhattuk a nap során a díjazottak között. A rendkívül méltó (és izgalmas) díjkiosztó ünnepségen ismét láthattuk őket a legjobbak között: Réka a hetedikesek 38 fős mezőnyében, Lenke a nyolcadikosok (36 tanuló) versenyében ért el második helyezést.

A kétszer két-két implomos-sportiskolás sikert még megkoronázta, hogy Tóthné Bodó Mária, Szegedi Réka Panna felkészítő tanára Arany Oklevél kitüntetésben részesült. E rangos címet azoknak a tanároknak adományozzák, akik már négyszer juttattak el tanítványt a Kárpát-medencei döntőbe.

Ez a napot alighanem arany betűkkel írják be mindkét iskola történetébe.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)