Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A SoulAir kamarakórus koncertezett Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2017. június 03. 12:30
A SoulAir kamarakórus koncertezett Gyulán
A Mindenki című film főszereplőinek fellépése meglepetést is tartogatott

Az értékek megőrzése és a maradandó élmények átadása – ez az Almásy-kastély Látogatóközpont egyik fő célkitűzése. Ennek jegyében indult június 2-án a Kastély Zenei Napok. A fesztivál első fellépője a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola gyermekkórusa volt.

a soulair kamarakórus előadása

Fotó: Incze László

Ha ismerős a kórus neve, az nem véletlen. A 2017-ben Oscar-díjat nyert kisfilm, a Mindenki főszereplői voltak a Gyulán fellépő gyermekek, akik ilyen fiatalon is rendkívüli sikerrel gazdagodtak.

Koncertjük rövid bevezetővel indult. Elhangzott, hogy a IX. kerületi fővárosi iskolában már hatvan éve működik ének-zene tagozat. A SoulAir kamarakórus, amely az intézmény legjobb, legtehetségesebb diákjait vonultatja fel, 2010-ben alakult. Jelenlegi kórusvezetőjük Molnár Mónika.

Repertoárjukban gregorián, reneszánsz és barokk művek szerepelnek, de a modern könnyűzene darabjaiban is otthon érzik magukat. Fellépéseik folyamatosak az országban, de koncerteztek már Ausztriában és Franciaországban is.

 

Molnár Mónika kórusvezető

Fotó: Gyulai Hírlap – Incze László

A június 2-i hangverseny – stílusosan – a Mindenki egyik betétdalával, Orazio Vecchi Néked zeng ez a dal című szerzeményével indult. Majd Mozart-Regnart- és Révész Sándor-dalok is felcsendültek. A klasszikus kórusművek mellett a gyermekek szólókat is énekeltek, tanúbizonyságot téve arról, hogy egyénileg is megállják a helyüket.

A koncert egy igazi meglepetéssel zárult: kiderült, hogy a Tatabányai Árpád Gimnázium Vegyeskara is a közönség soraiban ül, vezetőjükkel, Szeimann Zsuzsannával. Ők az Erkel Diákünnepekre érkeztek, ahol sikeresen szerepeltek, nyereményük részeként pedig megtekinthették-meghallgathatták a budapestiek műsorát. A két kórusvezető megbeszélte, hogy a tatabányai diákok is előadnak egy számot, így velük zárult a Kastély Zenei Napok első koncertje.

A zenekedvelők nem maradnak program nélkül hétvégén sem, hisz június 3-án este Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara ad koncertet, június 4-én pedig Rálik Szilvia és a Váci Szimfonikus Zenekar lépnek fel közösen.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Incze László

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)