Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vasakarattal harcolt, de hibái miatt elbukott a Szentléleki-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. május 28. 20:00
Vasakarattal harcolt, de hibái miatt elbukott a Szentléleki-csapat
Várfürdő-Gyulai Termál FC–Dunaújváros 1–3 (0–2)

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata a tabella ötödik helyén álló Dunaújváros együttesét fogadta május 27-én. A kieső helyen álló hazaiak szerették volna saját kezükbe venni a sorsukat.

____Eredeti-GYHRCSD_0028.JPG

Styecz emelkedett a legmagasabbra, de csapata nem tudott feljebb emelkedni

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Várfürdő-Gyulai Termál FC: Harman (Krnács) – Sipos, Szántó (Lipták), Szabó, Pilán – Styecz, Zámbori, Czirok, Nagy  – Okos (Maruska), Balogh. Vezetőedző: Szentléleki Béla.

Az már az összecsapás legelején látszott, hogy kiváló mentális állapotban léptek pályára Szentléleki Béla fiai. Minden labdára azonnal lecsaptak, és nyílt sisakos támadásokat vezettek ellenfelük kapujára. A nagy robogás azonban a 10. percben megtorpanni látszott. Ekkor egy szabadrúgást csúsztatott meg az egyik vendégjátékos, amely Harmanról kipattanva az ellenfélhez került, aki közvetlen közelről bevette a hazaiak kapuját (0–1).

A semmiből előbukkanó gól nem szegte kedvét a fürdővárosiaknak, akik újra és újra támadásokat szerveztek a dunaújvárosi kapura. A gyors kontrák befejezésébe azonban mindig hiba csúszott, így nem sikerült komolyabb helyzetet kialakítaniuk a vendéglátóknak. A félidő közepe felé rövid időre még Harman kapust is elvesztették, aki egy kifutás után ütközött szerencsétlenül, ezért hosszasan kellett ápolni. A fájó térd ellenére a várvárosi játékos visszaállt „portájára”, de sajnos éppen a rakoncátlan testrész okozhatta, hogy a 39. percben egy máskor veszélytelen szabadrúgás pottyant a kapuba (0–2).

 

____Eredeti-GYHRCSD_0076.JPG

Hazai helyzet is volt bőven

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Szentléleki-gárda ekkor nagyon közel volt a gólszerzéshez, hiszen több alkalommal csak a Fejér megyeiek kapusának bravúrja tudta megakadályozni a hazai találatot. A második félidő első percében aztán meg is érkezett a szépítő találat, amikor a nagyon agilisan játszó Styecz lövése pattant Okos elé, aki a hálóba tuszkolta a játékszert (1–2).

A gól után mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, a gyulaiak sem fejjel, sem átlövésből nem tudtak újabb találatot szerezni. A kihagyott helyzetek aztán megbosszulták magukat: a 87. percben a Harmant váltó Krnács kapujába sikerült szerencsésen bepiszkálni a labdát (1–3).

 

____Eredeti-GYHRCSD_0070.JPG

Dávidként harcoltak a Góliát nagyságú Dunaújvárossal

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A rendkívül nagy kedvel játszó hazai alakulat több egyéni hibát elkövetve, szinte saját magát verte meg a mostani derbin, hiszen a játék képe alapján minimum döntetlenre lehetett volna hozni az összecsapást.

Vereségével a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata a vasárnapi fordulók előtt maradt a tabella 14. helyén. A Szentléleki Béla által „tűzoltott” gárda számára csak egy forduló van hátra a bentmaradás kiharcolására, ám az biztos, hogy a mostani vereségnek köszönhetően már nem csak a saját kezében lesz a sorsa.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)