Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán jártak a Böjte-gyerekek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. május 26. 18:35
Gyulán jártak a Böjte-gyerekek
A kirándulást a fürdőváros turisztikai szereplői támogatták

Különleges módon ünnepelte a gyulai vár, a Gyulai Várfürdő és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont a közelgő gyermeknapot: a fürdőváros három nagy turisztikai célpontja összefogott, hogy közösen szervezzen kirándulást a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai otthonának lakói számára.

____Eredeti-IMG_8828.jpg

A Böjte-gyerekek a gyulai vár udvarán 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

Több mint ötven gyermek érkezett május 26-án Nagyszalontáról, akik először az Almásy-kastély tárlatait járhatták végig, majd a várban nyerhettek bepillantást a középkori hangulatba. A kirándulóknak a várudvaron terítettek meg az ebédhez, amely után Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezetője köszöntötte őket.

– Egy kollegánk ötlete volt, hogy idehívjunk benneteket – mondta Dombi Ildikó. – Nagyon örülök, hogy ez a kezdeményezés sikeres volt, hiszen az a gyönyörű kastély, ahol jártatok, az a Harruckern, Weinckheim, majd az Almásy család tulajdonában volt. Mindegyikükre jellemző volt a jótékonyság, különböző nehéz helyzetben lévő embereket, gyermekeket támogattak, valamint kórház és gyermekotthon építését is segítették. A jótékonyságot mi is rendkívül fontosnak tartjuk, ezért igyekszünk olyan fiatalokat segíteni, akiknek az anyagi lehetőségei nem engedik meg, hogy idelátogathassanak.

Kun Miklós röviden összefoglalta a hallgatóságnak a gyulai fürdők, a várfürdő és a termálvíz történetét, majd solymászbemutatót láthattak a gyerekek, amely után a nap legjobban várt programja, a strandolás következett.

 

____Eredeti-IMG_8933.jpg

A kirándulókat Dombi Ildikó és Kun Miklós ügyvezetők köszöntötték 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)