Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyors és hatékony a Gyulai Törvényszék

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2017. május 19. 17:45
Gyors és hatékony a Gyulai Törvényszék
Összbírói értekezletet tartottak a fürdővárosban

Képünkön (balról jobbra): Harangozó AttilaBagdi Árpád Gyula és Hámori Attila

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Időszerűnek és szakszerűnek nevezte a Gyulai Törvényszék 2016-os ítélkezési munkáját Bagdi Árpád Gyula törvényszéki elnök a május 18-i, fürdővárosi összbírói értekezletet megelőző sajtótájékoztatón.

A Gyulai Törvényszék elnöke elmondta, a Békés megyei bíróságokra tavaly 41 ezer 971 ügy érkezett, ami az országos ügyforgalom három százalékát teszi ki. Kiemelte: a befejezett ügyek száma meghaladta a 42 ezret, ezzel az előző évekhez képest tovább csökkent a folyamatban lévő ügyek száma a Gyulai Törvényszéken.  

Aláhúzta továbbá, hogy Békés megyében a járásbírósági büntetőügyek 90 százaléka, a polgári ügyek 96 százaléka fejeződik be egy éven belül, ami országos szinten egyedülálló.

Bagdi Árpád Gyula hangsúlyozta: az ügyfélelégedettségi mérések alapján 2016-ban az ügyfelek több mint kilencven százaléka kiválónak vagy jónak értékelte a megyei bíróságok munkáját. Arról is beszámolt, hogy a Nyitott bíróság programban tavaly több mint 1800-an vettek részt.

 

Bagdi Árpád Gyula 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Kitért rá, hogy központi forrásokból és az Országos Bírósági Hivatal támogatásából – a Wagner Gyula Terv és a Jablonszky Ferenc Program keretében – több beruházás is zajlott a megyei bírósági épületekben. Gyulán egyebek mellett megújult a törvényszék tetőszerkezete és pinceszigetelése, és informatikai fejlesztés is történt.   

Elmondta: az Országos Bírósági Hivatal elnökének felkérésére a Gyulai Törvényszék bírái készítik el az új eljárási törvények miatt szükséges nyomtatványokat. Arról is beszélt, hogy 2017-ben a Debreceni Egyetem Gyulán indította el kriminalisztikai szakjogászképzését, amelyen 23-an vesznek részt.

Hámori Attila, az Országos Bírói Tanács (OTB) tagja imponálónak nevezte a Gyulai Törvényszék eredményeit, mint kifejtette, a Békés megyei bíróságok gyorsan és eredményesen működtek 2016-ban.

Harangozó Attila, Szegedi Ítélőtábla elnöke úgy fogalmazott: „a Gyulai Törvényszék példát mutat, és értéket teremt”. Kiemelte: a fürdővárosi az ország egyik leghatékonyabban és leggyorsabban működő törvényszéke.

Az összbírói értekezleten Hámori Attila 15 éves kiváló bírósági szolgálatért három bírónak adott át elismerést. Bagdi Árpád Gyula a törvényszék bírói tanácsának javaslata alapján Novák Kamill-emlékéremmel ismerte el Szabóné Győri Erzsébet nyugalmazott igazságügyi alkalmazott és Wlassits Gábor nyugalmazott tanácselnök munkáját.

 

Összbírói értekezlet a Gyulai Törvényszéken 

Fotó: Gyulai Törvényszék 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)