Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kinőtte régi helyszínét a Gyulai Virágok Fesztiválja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. május 09. 13:30
Kinőtte régi helyszínét a Gyulai Virágok Fesztiválja
Zene, játék, konferencia és forgalmi korlátozás is lesz három nap alatt

Idén a művelődési ház környékén rendezik meg a Gyulai Virágok Fesztiválját május 12–14. között. Erről tartott sajtótájékoztatót május 9-én Görgényi Ernő polgármester, Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész és Kiss János, a virágos hétvége szervezője.  

____Eredeti-alap__5_.jpg

Képünkön (Balról jobbra): Görgényi Ernő, Szászné dr. Várkonyi Adrienn és Kiss János 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Görgényi Ernő kiemelte: a virágfesztivál mellett a Várfürdő Futás is ezen a hétvégén zajlik, így komoly forgalmi korlátozások várhatók a városban.

– Két nagyon fontos változás lesz idén, ezek egyike a helyszín: a Kossuth térről a rendezvény átkerült a Göndöcs-kertbe és a Béke sugárút Göndöcs-kert előtti szakaszára. A programok a Vigadó előtti területen zajlanak, a vevők kiszolgálása így remélhetően praktikusabban valósul meg, és az árusok is hatékonyabban tudják majd feltölteni sátraikat. Parkolni elsősorban a sportcsarnok környékén tudnak a látogatók. A másik lényeges változás, hogy a virágvásár idén már kétnapos lesz, így nemcsak vasárnap, hanem szombaton is lehet nézelődni, gyönyörködni és válogatni az egynyári virágok, örökzöldek és más kertészeti áruk között – mondta a városvezető.

Szászné dr. Várkonyi Adrienn kifejtette: a szakmai programok pénteken 10 órakor konferenciával indulnak. Ugyancsak pénteken virágkötészeti kiállítást is nyitnak, a Vigadóban pedig a virágcsodák mellett virágos fotókat is megtekinthetnek az érdeklődők.

A szórakoztató eseményekről Kiss János rendezvényszervező beszélt. A gyermekeket játszóházba várják, a felnőtteket pedig az első napon Kiss Kata zenekara és Hevesi Tamás nagykoncertje, másnap pedig Hevesi Imre csapata és a Grund zenekar örvendezteti meg. Emellett előadást fog tartani a Calliopé Diákszínpad, de virágosztás, versmondás és táncos előadás is lesz. 

A fesztivál részletes programja a www.visitgyula.com weboldalon érhető el. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)