Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Erkel-díjat Szokolyai Adrienn Tímea vehette át

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. május 07. 11:00
Az Erkel-díjat Szokolyai Adrienn Tímea vehette át
119 maturandus búcsúzott az Erkel Ferenc gimnáziumból

Négy ballagó osztály 119 végzős diákja búcsúszott az Erkel Ferenc Gimnáziumtól május 6-án. Az ünnepség az osztályok vonulásával kezdődött, amelyek az iskola melletti „gödörben” foglaltak helyet, majd Fodor György tolmácsolta Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző üzenetét, amely egy Reviczky Gyula-idézet volt: „Egy bűn van, tudd meg: lent maradni, / Szegényen, ismeretlenül. / Erény is egy: folyvást haladni / S nem állni meg csak legfelül.”

az erkel-díjat szokolyai adrienn tímea vehette át

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A ballagás a Himnusz közös eléneklésével kezdődött, majd Szűcs Levente, az intézmény igazgatójának beszédével folytatódott, amelyben elsőként kiemelt néhány diákot, akik meghatározók voltak az iskola elmúlt éveiben, esetleg személyes élménye is volt velük kapcsolatban.

– Saját elmondásotok szerint a beiratkozáskor még csetlő-botló módon, félénk kisdiákként kerestétek a helyeteket – mondta Szűcs Levente. – Azóta sok év eltelt, a félénk kisdiákból pedig öntudatos felnőtt lett, aki már szabadon, büszkén dönthet saját sorsáról. Nagyszerű közösségek jöttek létre, ahol bár sokszor eltért a véleményetek, de a közös cél elfogadása mindig feloldotta az ellentéteket, és előbb-utóbb sikerült megtalálnotok a közös nevezőt.

– Voltak nagyon jól sikerült közös programjaitok, valamint olyanok is, amelyeket a mai eszetekkel kicsit másként csinálnátok, ha újra megpróbálhatnátok. Azonban az idő, sajnos csak egy irányba folyik: előre. Csak gondolatban van arra lehetőségünk, hogy visszaforgassuk az idő kerekét, és újra megpróbálhassunk dolgokat, de már egy kicsit másképp.

Az igazgató kiemelte, hogy ballagás a diákok búcsúzása az eddigi életüktől, bizonyos értelemben ifjabb önmaguktól. Visszatekintés, számadás, leltár az elmúlt időről, valamint előretekintés a jövendő és a célok felé. Búcsú a gimnáziumtól, ahol életük meghatározó éveit töltötték. Iskolai létük a szecskatáborral kezdődött, majd évnyitók és évzárók sorával folytatódott, végül a nemrég megtartott szalagavató jelölte ki az utat, amelynek lassan a végére érnek a diákok, lezárul egy nagy fejezet.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A harmadikos évfolyam nevében Mazán Nikolett, a 11. D osztály tanulója mondott jókedvű, humoros köszöntőt. Beszédében felvázolt egy elképzelt, de valószínűleg sok helyen megvalósult reggelt, amely a ballagás napján játszódik. Kiemelte, hogy a mai nappal négy olyan év zárul le, amely sokszor elviselhetetlenül hosszúnak tűnt, máskor csak pár röpke percnek, de mindenképpen meghatározó volt mindenki életében.

A köszöntők után a gimnázium kamarakórusa adott rövid műsort, majd a végzős diákok a tudást jelképező baglyot nyújtották át a tizenegyedikes évfolyam képviselőinek. Ezt Busa László, az iskola tanára faragta, azzal az intelemmel, hogy az itt maradó diákok folytassák azokat a hagyományokat, amelyekre a tizenkettedikesek kötelezik őket.

Következett a díjak és elismerések kiosztása, amelyeket Szűcs Levente adott át az arra érdemeseknek. Elsőként azokat a szülőket ismerték el, akik négy éven át támogatták a diákok és az iskola életét, majd az iskola közösségében, valamint kórusában tevékenykedő tanulók vehettek át oklevelet. Az intézményben számos kiváló sportoló van, díjazták a lányfutballcsapatot, a legeredményesebb atlétákat, mezei futókat és úszókat, valamint a strandröplabdásokat és az egyéni versenyzőket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Tanulmányi és sporteredményeikben is kimagasló teljesítményt nyújtott Lovász Zoltán és Csatári Tamás Zoltán, ezért őket Jó Tanuló, Jó Sportoló díjjal jutalmazták. Az Aradszky Pál-díjat azok a diákok érdemelhetik ki, akik négy éven keresztül kiemelkedően teljesítettek magyar nyelv és irodalom tantárgyból, valamint pályázatot is kellett írniuk, ha magukénak szerették volna tudni az elismerést. A Kiemelkedő Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanulmányokért díjat Balássy Fanni Eleonóra, míg az önálló irodalmi alkotásért járó elismerést Hermanovszki Itala nyerte el.

Az évfolyam legjobb biológusa Pálovits Bálint lett 2017-ben, az Erkel Vegyésze címet pedig Szokolyai Adrienn Tímea vihette haza idén. A folytatásban kiderült, hogy idén 17 végzős lett kitűnő, majd következett a Mészáros Róbert-díj átadása, amely Pilán Tímeához került. A Kiváló Kollégista díjat Hajdu Tímea kapta, a Mátyus Marianna-díjat, amelyet az a végzős tanuló kap, aki szorgalmával és tehetségével kitűnik társai közül, Krizsán Diánának ítélték oda.

Az Ökrös Botond-díjat idén megosztva kapta meg két végzős diák, Gyarmati Andrea Teréz és Braun Dániel. Öt olyan diák is volt, aki négy éven keresztül kitűnőek tudott lenni, majd Balássy Fanni Eleonórát sokadszorra is kihívták, amikor megkapta a 2016/2017-es tanév legeredményesebb tanulója díját. A díjátadó az intézmény legrangosabb elismerésének, az Erkel-díjnak az átadásával ért véget, amelyet 2017-ben Szokolyai Adrienn Tímea vehetett át.

Az ünnepség végén a végzősök vallottak az elmúlt évekről, majd a 12. C osztályosok léggömböket engedtek el, amelyekkel jelképesen a középiskolás éveket is szélnek eresztették. A ballagó diákok végül elindultak, hogy záróakkordként megkoszorúzzák névadójuk szobrát az Erkel téren.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)