Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - „Ha van egy barátod, ajándékozz neki halat, ha viszont igazán szereted, tanítsd meg halászni”

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. május 05. 17:30
„Ha van egy barátod, ajándékozz neki halat, ha viszont igazán szereted, tanítsd meg halászni”
Elballagtak a Harruckern János szakképző iskola végzősei
Jókívánságokkal indult a Harruckern János szakképző iskola idei ballagása. A csaknem 150 fős búcsúzó diákcsapatot Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte. A leendő asztalosok, villanyszerelők, eladók és virágkötők a tanintézmény udvarán gyűltek össze május 5-én, hogy egy utolsó közös ünneplés keretében elbúcsúzzanak iskolájuktól.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte a megjelenteket 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Öröm számomra, hogy együtt ünnepelhetjük a Harruckern közoktatási intézmény tízéves születésnapját. Ám ne feledkezzünk meg arról, hogy az intézmény valójában ennél sokkal nagyobb múltú. Sorsa összeforrt a városéval, és a gyulai polgárok körében igen nagy becsben áll. A búcsúzó diákok számára egy örök igazságot idéznék: „ha van egy barátod, ajándékozz neki halat, ha viszont igazán szereted, akkor tanítsd meg halászni” – hangsúlyozta ünnepi gondolataiban Görgényi Ernő.

A városvezető után Czeglédiné Szappanos Anita igazgató köszöntötte a ballagókat. Az intézmény vezetője fontosnak tartotta kiemelni, hogy minden egyes ballagás a pedagóguspályának nehéz, de ugyanakkor örömteli feladata is.

– Önök talán még nem értik, mi értelme volt az elmúlt évek erőfeszítéseinek, a sok tanulásnak és próbatételnek. Nem baj, ha így érzik. Többet kell ahhoz élni és tapasztalni, hogy igazán felismerjék az iskola, a műveltség, a helyes magatartás elsajátításának jelentőségét. Minden történésnek, a jónak és a rossznak oka, szerepe van. Az eredmény pedig a tudás és a tapasztalat, amely előreviszi sorsunk alakulását. Minden ballagás ünnep iskolánk életében, de a mai nap egyben történelmi pillanat is. A mi iskolánk ebben az évben ünnepli 10. születésnapját, amely alkalomból alapítványunk iskolazászlót adományozott intézményünknek. Ez a lobogó lesz az iskola egységének és szellemének jelképe – részletezte a későbbi zászlóavatás apropóját és jelentőségét az igazgató.

 

 A Korszerű és Hagyományokat Ápoló Szakképzésért Alapítvány iskolazászlót adományozott az intézménynek

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A folytatásban Tóth Martin Mátyás verssel búcsúzott, majd a ballagók nevében Hrubák Axel végzős tanuló osztotta meg ünnepi gondolatait. A fiatal, visszaemlékezve az elmúlt évekre, kiemelte: az elmúlt néhány év megalapozta mindannyiuk jövőjét, és ha a jövő kilátástalan és bizonytalan is, a jelen és a múlt szépségei mindannyiunk számára elérhetők.

Mindezek után a kiemelkedő tanulók díjazása következett. Ajándékutalványt kapott a Korszerű és Hagyományokat Ápoló Szakképzésért Alapítvány részéről Sándor Bernadett, aki példamutató magatartásáért, szorgalmáért, közösségi munkájáért, valamint rendészeti versenyen elért eredményéért kapott elismerést, Hrubák Axel, akit kiemelkedő közösségi munkájáért tüntettek ki, valamint Kereszturi Xénia Edit, aki példamutató szorgalmáért és tanulmányi eredményéért vehette át a díjat. 

Perei Gréta Anikó közösségi munkájáért és kiemelkedő tanulmányi eredményéért vehette át az utalványt, Pálfi Deborah Csillát, Kászoni Anitát és Kurai Kirát pedig közösségi munkájáért ismerte el az iskola kollektívája. Kimagasló tanulmányi eredményüknek köszönhetően Szekeres Sándor Cséffán Levente és Grech Vera vehette át az idei év legjobbjainak járó utalványokat.

Az esemény végén a fiatalok az iskolából való kirepülést szimbolizáló léggömbök elengedésével és a Szózat meghallgatásával zárták az idei ballagási ünnepséget. 

 

 A léggömbök az iskolából való kirepülést szimbolizálták

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)