Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új játékok és izgalmak várnak rád május 13-tól az AquaPalotában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2017. május 02. 18:30
Új játékok és izgalmak várnak rád május 13-tól az AquaPalotában
Picicicával idén is fotózkodhatsz a Gyulai Várfürdő Minimax Családi Napjain

Van, aki ötszáz kilométert utazik, hogy találkozzék Picicicával, de akadt már olyan fürdővendég is, aki annyira jól érezte magát a Minimax Családi Napon, hogy köszönetképpen óriástortával lepte meg az animátorcsapatot. A kalandos hétvégék idén is folytatódnak a Gyulai Várfürdő AquaPalotájában.

Sándor Barbara leányával, Viktóriával és Picicicával az AquaPalotában

Fotó: Tóth Ivett 

Biztosan sokakban merült már fel a kérdés, miként került-kerül Picicica a Gyulai Várfürdőbe. Az ötlet Sándor Barbarában fogalmazódott meg öt évvel ezelőtt. És nem véletlenül. Barbara ugyanis huszonöt évig élt Gyulán, egyik kedvenc helye pedig épp a várfürdő volt. Gyermekként rengeteg időt töltött el a medencékben, így amikor felköltözött Budapestre, és marketingesként, illetve rendezvényszervezőként bekerült a média világába, megerősödött benne az elhatározás, hogy az itt szerzett élményeit másokkal is megossza.

Sándor Barbara leánya, Viktória a fővárosban született, ám mind Gyula városa, mind a fürdő hozzánőtt a szívéhez. Imád idejárni, a nagyszüleinél nyaralni, s ha teheti, részt vesz a Minimax családi hétvégéken.

 

Sándor Barbara

Fotó: Gyulai Hírlap

A gyulai születésű projektmenedzser jelenleg is annak az ügynökségnek a munkatársa, amely a Minimax Családi Napok szervezésének kizárólagos szervezője Magyarországon. Amikor partnereket kezdtek keresni országos szinten, Sándor Barbara számára teljesen egyértelművé vált, hogy a Gyulai Várfürdőnek fogja ajánlani elsőként ezt a lehetőséget. 

Az együttműködés megszületett, és immár öt éve mind a gyulaiaknak, mind a turistáknak örömére szolgál. A visszajelzések nagyon pozitívak. A vendégek kiváltképp értékelik, hogy egyetlen jegy áráért többletértéket kapnak. A Minimax Családi Napok esetében ugyanis a fürdőjegy mellé automatikusan megkapják a játékokra feljogosító menetlevelet.

És ez mindenkinek jó. Jó azoknak, akik itt nyaralnak, és az adott hétvégén még több programelemet élvezhetnek, és jó azoknak is, akik kifejezetten azért jönnek Gyulára, mert tudják: Minimax Családi Nap lesz.

– Az ilyen típusú események terén húsz éves tapasztalattal rendelkezünk. Ennek alapján nagyjából kiszámítható, mi az, amire szükség van. Fontos, hogy legyenek a kínálatban sportos elemek, de kell az is, hogy létezzen egy olyan játszósarok, ahol az egészen pici babákkal is kikapcsolódhatnak a szülők – mutatott rá Sándor Barbara.

 

Aktív pihenés a Minimax Családi Napokon

Fotó: Tóth Ivett

A szervezők szerint lényeges, hogy a nagyobbak figyelmét is lekössék. A mai generációk online világban élnek, ezért nekik ahhoz nyújtanak segítséget, hogy néhány órára ki tudjanak ebből szakadni. A legtöbb türelmet a kézműves-foglalkozás igényli, az alkotási láz és a vele járó munka látható eredménye a legtöbb gyermeket motiválja. A hűtőmágnest például, amin Picicica látható, s amit hazavihetnek, azok is szívesen elkészítik, akik nem szeretnek sokáig egyhelyben ülni.

– A legfőbb szempont a programok összeállításában, hogy a család együtt szórakozzon. A mai világban a közös játékra sajnos kevés idő jut. Mi erre adunk lehetőséget programjainkkal. Egy-egy hétvégén arra emlékeztetjük a szülőket, milyen is volt gyermeknek lenni, hogy aztán nagyobb kedvvel, lendülettel kezdjenek el ismét játszani, időt szakítani erre otthonukban, a hétköznapokban – fogalmazott a szakember.

A Minimax brand a Gyulai Várfürdőbe érkező külföldiek számára sem ismeretlen. Sándor Barbara remeknek tartja, hogy Gyulán egyszerre két közönség, a magyar és a román is elérhető. Emellett mindenképp kiemelendőnek tartja, hogy a rendezvények által regionálisan munkát tudnak biztosítani a helyieknek. 

 

 Vizes játékok minden mennyiségben az egész család részére

Fotó: Tóth Ivett

Az AquaPalotában jártunkkor a Hősképző bátor tanoncai ügyeskedtek a medencék körül. Nekik a menetlevélen körbefutó feliratokhoz (Találd ki!, Mentsd meg!, Vigyázz, polip!, Mindent a helyére!, Kelj át!, Győzd le!, Fedezd fel!, Gondolkozz!) tartozó helyszíneket kellett megkeresniük, ahol feladatok és feladványok vártak rájuk. Arról, hogy május 13-tól mi változik, Kölcseyné Balázs Mária tájékoztatott.

– A  játékok tartalma válik izgalmasabbá, kreatívabbá. A legnépszerűbb programelemeket megőrizzük, így a kincsrabló polippal a továbbiakban is meg lehet majd küzdeni – hangsúlyozta az animátor, akinek segítői zömében pedagógusok, főiskolások és egyetemisták.

– A legtöbben a játék kedvéért, öröméért jönnek el hozzánk, és ez óriási pozitívum – emelte ki Kölcseyné Balázs Mária. Elmondta, volt olyan vendégük, aki annyira meg volt elégedve a családi nappal, hogy megajándékozta az animátorcsapatot egy hatalmas tortával. Az sem számít már egyedi esetnek, hogy a visszatérő fürdővendég a családi napokhoz igazítja éves szabadságát. Sokan egészen távoli vidékekről utaznak Gyulára az adott napokon, hogy részt vehessenek a foglalkozásokon.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap

Az AquaPalotabeli történések most már a Facebookon is nyomon követhetők. A közösségi oldalra azokat a fotókat is feltöltik, amelyeket fürdővendégeik készítenek magukról Picicica társaságában.

Idén május 13-án, július 22-én, október 14-én és november 18-án várják Minimaxos-Picicicás rendezvényre a helyieket és a turistákat reggel 10-től délután 5 óráig a Gyulai Várfürdő AquaPalotájába. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)