Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újabb lépés az aranyérem felé

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. április 29. 11:30
Újabb lépés az aranyérem felé
Gyulai Amazonok–RFC Csömör 2–1 (2–0)

Az NB II.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásban szereplő Gyulai Amazonok csapata az RFC Csömör együttesét látta vendégül április 28-án az Id. Christián László Városi Sporttelepen. Az összecsapás igazi rangadónak ígérkezett, köszönhetően annak, hogy az ellenfél gárdája magabiztosan győzte le az előző körben a nagy rivális Reklám-Press Skorpió együttesét.

____Eredeti-gyulai_amazonok.jpg

A tabella élén a gyulai lányok

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulai Amazonok: Csontos Zsanett, Fülöp Diána, Perjési Rita, Pilán Tímea, Erdélyi Angéla. Cserék: Bálint Rebeka, Szilágyi Zsanett, Balogh Noémi, Kurai Nikolett és Németh Viktória. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A mérkőzés rangadóhoz méltóan kezdődött, hiszen a rutinos vendégek veszélyes kontrákkal próbálták meg veszélyeztetni Csontos Zsanett kapuját, aki ezúttal is kitűnően állta a rohamokat. Molnár Zoltánné lányai is szép támadásokat vezettek, és nagyrészt uralták a mérkőzést. A fürdővárosi „uralomnak” a 16. percben lett meg az eredménye, amikor Pilán Tímea megszerezte csapata vezető gólját. A hátralévő néhány percben is a fürdővárosiak domináltak, és a gyulaiak válogatott labdarúgójának találata után, Erdélyi Angéla is értékesítette sokadik helyzetét. Ennek a találatnak köszönhetően már kétgólos fürdővárosi vezetéssel mehettek a csapatok a pihenőre.

A második játékrészben a fővárosi alakulat nagyobb iramra kapcsolt, próbáltak támadásokat vezetni, de Fülöp Diána-Balogh Noémi védőpároson nem találtak fogást. A gyulai kapuban pedig Csontos Zsanett remek teljesítménye állította meg a csömöri játékot. Az egyénileg is jobban teljesítő hazaiak rengeteg helyzetet alakítottak ki az ellenfél kapuja előtt, de vagy a befejezés volt pontatlan, vagy a vendégek portása volt jó helyen. Az RFC Csömör együttesének a 26. percben mégiscsak összejött a szépítő találat, így a végjáték igen izgalmasra sikerült. 

A Gyulai Amazonok csapata egygólos győzelemmel abszolválta a rangadónak beillő összecsapást, így továbbra is maga mögé utasítja a mezőnyt. Molnár Zoltánné tanítványai a következő körben a könnyebb mérkőzésnek ígérkező TFSE csapatával találkozik az Id. Christián László városi Sporttelepen.

– Kicsit bosszant a mai pontatlan helyzetkihasználásunk, hiszen nagyobb arányban is tudtunk volna győzni. Ennek ellenére fontos három pontot szereztünk, egy nagyon rutinos és jó erőkből álló ellenfelet sikerült felülmúlni. A rájátszás végelszámolásánál fontosak lehetnek ezek a pontok – mondta a mérkőzés után a vezetőedző.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)