Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rablás, rendkívüli haláleset és szexuális bűncselekmény egy helyszínen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. április 27. 09:30
Rablás, rendkívüli haláleset és szexuális bűncselekmény egy helyszínen
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

 

 Nem a gyorsaság, a pontosság a mérvadó

Fotó: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Doboz-Szanazugban bizonyíthattak a Békés megyében szolgálatot teljesítő bűnügyi technikusok április 26-án.

Rablás, betöréses lopás, rendkívüli haláleset és egy szexuális bűncselekmény helyszínén kellett a rendőröknek tanuságot tenniük felkészültségükről. Ugyanitt minden olyan elváltozást is rögzíteniük kellett, ami összefüggésben lehet a bűncselekménnyel, az elkövetővel. Emellett egy elméleti és egy gyakorlati pályát is teljesítettek, végül pedig a megfigyelő képességükről is számot adtak.

Mindez azon a versenyen történt, amit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-technikai Osztálya április 26-án Doboz-Szanazugban rendezett meg a megye bűnügyi technikusainak. A megmérettetésen hét rendőrkapitányság nyomolvasói mérték össze tudásukat. Hét helyszín, illetve állomás várta őket. 

A cél az volt, hogy a bűnügyi technikusok szakmai ismereteiket felfrissítsék, tapasztalataikat kicseréljék. Tevékenységük a büntetőjogi felelősség megalapozása szempontjából döntő fontosságú, így minden helyzetben színvonalas, minőségi munkát kell végezniük.

 

Mindenik csapat jól teljesített

Fotó: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A megmérettetésen mind a hét rendőrkapitányság csapata kiváló teljesítményt nyújtott. Dr. Kis Péter rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Wéber Károly rendőr alezredes, megyei bűnügyi technikai osztályvezető az összes résztvevőnek gratulált. A vetélkedő szervezésében, lebonyolításában Szabó Edina rendőr alezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi-technikai Főosztályának kiemelt főelőadója, Simon Csaba rendőr alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és Nagy Tivadar rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-technikai Osztályának vezetője működött közre. 

A versenyt a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusai nyerték meg. Második a Sarkadi Rendőrkapitányság csapata lett, a harmadik helyezetnek járó elismerést pedig a Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei vehették át. Az érem és a serleg mellé a csapatok a munkájukat segítő technikai eszközöket is kaptak. A Gyulai Rendőrkapitányság bűnügyi technikusai különdíjban részesültek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)