Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Virágültetéssel köszöntötték a tavaszt a gyulavári óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2017. április 26. 23:00
Virágültetéssel köszöntötték a tavaszt a gyulavári óvodában
A programba időseket ellátó intézmények is bekapcsolódtak

Az óvodásokat az idősek látták el jó tanáccsal 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Idősek és gyerekek közösen ültettek virágot a gyulavári óvoda április 26-i tavaszköszöntő délelőttjén. A közösségépítő programot az Együtt Gyulaváriért Egyesület és a Napsugár Óvodai Alapítvány támogatta.

Király Éva tagintézmény-vezető lapunknak elmondta: az óvodások három helyszínen – az intézmény udvarán, a 6. számú idősek klubjában és a Szép Alkony Idősek Otthonában – kertészkedtek. Mint megtudtuk, a kiültetett egynyári virágokat az Együtt Gyulaváriért Egyesület ajánlotta fel az intézménynek.

A tagintézmény-vezető kiemelte, az óvoda régóta jó kapcsolatot ápol a városrész intézményeivel és civil szervezeteivel. Hozzátette: fontosnak tartják, hogy a nagyobb rendezvényeiken a helyi idősklub és idősotthon gondozottjai, lakói is részt vegyenek, hiszen ezeknek a programoknak közösségformáló szerepe van.

 

Király Éva

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr János 

– Tavaszváró délelőttünkön az idősek tapasztalataikkal segítették a gyerekeket. Közreműködésükkel a gyakorlatban is kipróbálhatták az óvodások, amit a virággondozásról tanultak – fejtette ki. Arról is beszámolt, hogy a rendezvény előtt a kicsik lefestették, hogyan fog majd kinézni az óvoda beültetett kertje. Az alkotásból az udvaron rendeztek mini kiállítást.

Király Éva azt reméli, a program révén a gyerekek otthon is kedvet kapnak ahhoz, hogy bekapcsolódjanak a kerti munkába. Mint fogalmazott, pozitív magatartásmintát szeretnének adni a kicsiknek, hogy a későbbiekben is fontosnak tartsák környezetük szépítését.  

 

A legkisebbek az óvoda kertjébe ültettek virágot 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)