Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is versenyezhetnek a legszebb konyhakertek tulajdonosai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. április 19. 10:30
Idén is versenyezhetnek a legszebb konyhakertek tulajdonosai
Akár balkonon berendezett zöldségessel is indulhatunk a városi megmérettetésen

Gyula városa idén is csatlakozott a Legszebb konyhakertek elnevezésű kezdeményezéshez. A Gyula Város Önkormányzata által meghirdetett felhívásra minden konyhakerttel rendelkező gyulai személy vagy közösség jelentkezhet. A győztesek a helyi elismerésen túl az országos versenyen is részt vehetnek.

A nevezési kategóriák között ebben az évben is megtalálható az erkélyen kialakított konyhakert, a maximum 50 négyzetméteres mini és az annál nagyobb, normál alapterületű konyhakert kategóriája. A zártkertek tulajdonosai gyümölcsös, zöldség és vegyes kategóriákban nevezhetnek. 

Mint megtudtuk, a bírálatnál előnyt jelent többek között a biomódszerek alkalmazása, a komposztálás, a csapadékvízzel öntözés és a madárbarát kert kialakítása.

Oláh János, a mérnöki osztály mezőgazdasági ügyintézője lapunknak kiemelte: idei újításként külön előnyt jelent majd a rovarbarát kert kialakítása is, mely azt a célt szolgálja, hogy a tulajdonosok minél több hasznos rovart csalogassanak a kertjükbe.

– A „rovarszállók”, „darázsgarázsok” és egyéb rovarbarát helyek kialakításának elsődleges előnye, hogy a hasznos rovaroknak köszönhetően kevesebb vegyszert kell felhasználnunk egy adott növénykultúrában – emelte ki a helyi szakember.

A szervezők tájékoztatása szerint a kertek megtekintésére két alkalommal kerül sor, előzetes egyeztetés alapján. A jelentkezési lapok a gyulai polgármesteri hivatalban kérhetők, a jelentkezés határideje május 20. A díjazottak kihirdetése augusztus 20-án lesz. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)