Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Így csak a legnagyobbak tudnak finiselni

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. április 16. 14:00
Így csak a legnagyobbak tudnak finiselni
Várfürdő-Gyulai Termál FC–FC Dabas 1–0 (0–0)

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata az FC Dabas együttesét látta vendégül április 15-én az Id. Christián László Városi Sporttelepen. A tabella 14. helyén álldogáló fürdővárosi együttesnek csak a három pont volt elfogadható a 11. helyen rangsorolt ellenfelével szemben.

____Eredeti-GYHRCSD_0079.JPG

Újra győzelmet ünnepelhettek

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Várfürdő-Gyulai Termál FC: Harman–Bogdán, Szántó, Zámbori, Pilán–Okos (Gábor-Lukács), Sipos, Nagy, Erdős (Lipták)–Styecz (Máruska), Balogh. Vezetődző: Oláh Ferenc.

A mérkőzés nem indult könnyen a hazai csapatnak, hiszen rögtön az összecsapás legelején megbizonyosodhattak a vendégek magasság és erőfölényéről. Szinte minden hazai támadás azonnal visszajött a védőfalról, így igencsak nehézkesen építette támadásait az Oláh-csapat. Védekezésben sem voltak kevesebb gondjai a „várvárosiaknak”, hiszen a majd kétméter magas támadók rendkívül megnehezítették a hazai védők dolgát. A gyulai gárda remek csapategységgel hajtotta végre Oláh Ferenc taktikai elképzeléseit, még ha a támadások nem is igen tudtak alakot ölteni az első félidőben. A vendégek igyekeztek kihasználni fölényüket, és állandó ívelgetésekkel bombázták a gyulai védősort, ám igazán nagy veszélyt csak rögzített helyzetekből tudtak kialakítani. Ugyanez jellemezte a másik oldalt is, Nagy kapufája mellett ugyanis nem igazán akadt dolga a dabasi hálóőrnek. A mezőnyben végzett csatározások eredménye a gól nélküli döntetlennel záruló első félidő.

 

 

____Eredeti-GYHRCSD_0046.JPG

Kőkemény küzdelem folyt a pályán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A második félidőben taktikai cseréket hajtott végre a hazaiak mestere, amelyek stabilizálták és némiképp fellendítették csapatát. A góllövés esélye mégis a Pest megyei együttes ölébe hullott, amikor Szántó vétlen kezezését fújta be a játékvezető. A tizenegyest azonban a hetek óta rendkívül jó formában védő Harman kapus kivédte, így a Dabas nem tudott pontot tenni az összecsapás végére. A folytatásban a hazaiak próbálták átvenni a mérkőzés irányítását, kezdték megtalálni az ellenfél legyőzéshez szükséges taktikát. Az egyre jobban belelendülő gyulai támadósor egyre több akciót vezetett a vendég kapura, aminek a 89. percben lett meg az eredménye, amikor Balogh beadására Sipos csapott le, és közvetlen közeli bombája eldöntötte a találkozót.

 

 

____Eredeti-GYHRCSD_0060.JPG

Harman újra csúcsformában védett

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata a győzelemért járó három pontnak köszönhetően feljebb lépett a rangsorban, de további sikerek kellenek a biztos bennmaradás kivívásához. A lélektani győzelmet elérő Oláh-csapat legközelebb a Pénzügyőr otthonába látogat, ahol újabb értékes pontot vagy pontokat próbál majd kivívni. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)