Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felhős, napos, szeles, záporos húsvét jön

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2017. április 15. 18:00
Felhős, napos, szeles, záporos húsvét jön
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Húsvét vasárnap a felhőátvonulások mellett rövidebb-hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, de futó zápor elszórtan továbbra is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 13 és 18 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

Skóciától északkeletre található annak a ciklonnak a középpontja, amely jelenleg  Nyugat-Európa legnagyobb részének időjárását alakítja. Erősen felhős vagy borult arrafelé az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor. Ugyancsak ciklon örvénylik a Kelet-európai-síkság keleti felén, így ott is csapadékos az időjárás, de havazás, havas eső csak elvétve fordul elő. A kontinens déli területeinek időjárását ugyanakkor döntően anticiklon határozza meg, a naposabb idő hatására már nem csak Spanyolországban, hanem másutt is 25 fok köré emelkedik napközben a hőmérséklet. Ugyancsak enyhe az idő a Fekete-tengertől keletre, ahol 18, 20 fokot mérnek a délutáni órákban, másutt jellemzően az átlagosnak megfelelő a hőmérséklet. Finnország és Svédország legnagyobb részén azonban napközben is fagy. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölött előbb hidegfront vonul át, majd mögötte erős északnyugati áramlással kissé hidegebb levegő érkezik fölénk.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Reggelig többnyire erősen felhős lesz az ég, de szombaton még elsősorban a keleti megyékben szakadozottabb lehet a felhőzet, illetve hajnaltól északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. Elszórtan várható kisebb eső, zápor. Húsvét vasárnap a felhőátvonulások mellett rövidebb-hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, de futó zápor elszórtan továbbra is lehet. Szombaton a délnyugati szelet az ország északi harmadán még élénk széllökések is kísérhetik, majd hajnaltól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul az áramlás.

Vasárnap hajnalban "gyorsmozgású", gyenge hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött. Jelentős csapadék nem várható, csak elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Ezzel együtt húsvét első napján szinte országszerte megerősödik az északnyugati szél. Vasárnap a leghidegebb órákban 4-10 fok lehet. Napközben 13-18 fokig melegszik a levegő.

Húsvéthétfőn is megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 11-16 fok között alakul. A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is lehet számítani, nyugat felől szórványosan alakul ki zápor, zivatar.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 13 és 18 fok között alakul.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)