Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közös szavalással emlékeztek Arany Jánosra a gyulai düreresek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. április 07. 12:30
Közös szavalással emlékeztek Arany Jánosra a gyulai düreresek
A rendezvényen az Arany-emlékév kapcsán meghirdetett rajzverseny dobogósait is kihirdették

Előadás, szavalás, vershallgatás és rajzverseny is része volt az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségnek, melyet a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában tartottak meg április 7-én.  Az eseményen az Arany-emlékév kapcsán meghirdetett iskolai rajzverseny dobogósait is kihirdették.

a gyerekek közösen szavaltak egy részletet a rege a csodaszarvasról című műből

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Miután az összes tanuló összegyűlt a tornacsarnokban, a program Vágó Nóra szavalatával indult. A hetedikes előadó lapunknak elárulta, nem izgul, mert az iskolatárai előtt szívesen mond verset. Hozzátette: több versmondó versenyen is indult már, ahol sokkal több nézője akad, így olyankor már gyakran lámpalázas.

A Vígasztaló című vers meghallgatása után az iskola könyvtárosa Liszkainé Gaál Klára vette át a szót, aki Arany János életének legfontosabb állomásaiból szemezgetett a fiataloknak.

– Mi az oka annak, hogy Arany János portréja mellett József Attiláé is ott áll? – tette fel a kérdést az emléknap szervezője, majd a diákok segítségével választ is adott rá. – József Attilának példaképe volt Arany, és tiszteletét Arany című versével is kifejezte.

A diavetítéses bemutató után közös szavalás következett, amelyen a diákok és a pedagógusok a Rege a csodaszarvasról című költeményből olvastak fel egy rövid részletet.

A program végén az Arany-emlékév kapcsán meghirdetett rajzverseny eredményhirdetésére került sor, melyen két korosztályban díjazták a legjobb versillusztrátorokat. A kicsik között a dobogósok Deng Zi Xuan, Kónya Tímea és Poszt Petra lettek. A felsős évfolyamban Burda Adrienn, Petrina Pál, Árgyelán Viktória vihették haza a legjobbaknak járó könyvjutalmat. Arany János portréjával különdíjat kapott Végh Kitti

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)