Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szakaszosan újulhat meg Románváros forgalmas utcája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. április 05. 11:20
Szakaszosan újulhat meg Románváros forgalmas utcája
Kiss Szabolcs: a következő 3-4 évben befejeződhetnek a munkálatok az Eminescu utcában

Jobb utakon járhatnak a románvárosiak – hangzott el Görgényi Ernő polgármester és Kiss Szabolcs sajtótájékoztatóján április 5-én. A felújítás egyelőre az Eminescu utcára vonatkozik, a kivitelezés ötletét a Fidesz képviselőjelöltje, Kiss Szabolcs fogalmazta meg.

____Eredeti-alap__9_.jpg

Kiss Szabolcs és Görgényi Ernő polgármester az Eminescu és a Vár utca sarkán tartott sajtótájékoztatót

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az eseményen a városvezető kijelentette: az utca hosszú ideje felújításra szorul. Az önkormányzat több kísérletet tett arra, hogy a problémát megoldja, korábban több pályázatot is benyújtottak az út megújítása érdekében, de azok közül egyik sem nyert. A költségek olyan magasak, hogy a felújítás összegét a város egyben nem tudná kigazdálkodni.

Kiss Szabolcs kifejtette, a Fidesz jelöltjeként sok választókerületi lakossal beszélget, akik leginkább az Eminescu utca állapotát kifogásolták. Ennek nyomán kereste meg a polgármestert, és megoldásképp szakaszos felújítást javasolt.

– Első szakaszban a Vár utcától az Ernyő utcáig, majd másodikként onnan a Kapa utcáig, végül a Kapa utcától a körgátig lenne ésszerű a felújítás kivitelezése. Úgy gondolom, a következő 3-4 évben befejeződhetnek a munkálatok – tette hozzá Kiss Szabolcs.

Az eseményen kiderült: konkrét időpontok még nincsenek, de hamarosan elkezdődik a tervek aktualizálása és az újabb költségbecslés. Amint ez megtörtént, a polgármester a képviselő-testület elé bocsátja a szükséges előterjesztést annak érdekében, hogy a konkrét munkák még ebben az évben elkezdődhessenek. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)