Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szomjazó növények

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2017. április 09. 07:00
Szomjazó növények
A frissen ültetett facsemeték öntözésére feltétlen figyeljünk oda!
____Eredeti-ontozes.jpg

képünk illusztráció

Forrás: dreamstime.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A böjti szelek, igen derekas munkát végezve, a talajfelszínt teljesen kiszárították, ezért az öntözés egyre indokoltabbá válik.

A frissen ültetett, illetve az ősszel ültetett facsemeték öntözésére feltétlen figyeljünk oda. Az őszibarack, valamint a kajszi különösen érzékeny a kezdeti gyökeresedéskor. Ha nincs víz, nincs gyökér sem, és elpusztul a csemete, persze szalonnasütéshez egy kis meleget még adhat. A veteményeket is tartsuk nedvesen, mert a megszikkadó mag elpusztul! A petrezselyem és a sárgarépa magjai eleve rossz minőségűek ezekben az években, ezért a kevés csírázóképességet ne rontsuk tovább figyelmetlenségünkkel.

A leanderek alakítómetszését is elvégezhetjük. Az átültetésekkel még várhatunk májusig. Ellenőrizzük a kártevők jelenlétét, amennyiben megjelentek, Apacs vagy Mospilan permetszerekkel hosszú távra biztosíthatjuk távollétüket. Ha valaki metszegette a leanderjeit, észrevehette, hogy a keze simává, csúszóssá vált a leveleken lévő viaszos bevonat miatt. No, ezért kell nedvesítőszert adagolnunk a permetszereinkhez egyfajta hatásfokozónak. Hamarosan, a tavaszi virágzás után a japánbirseket, az aranyvesszőket és a barkafüzeket ia megmetszhetjük, illetve visszavághatjuk.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)