Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az artista, a hangyák és az év fája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterKULTÚRA • 2017. március 27. 13:30
Az artista, a hangyák és az év fája
A Dumaszínház humoristái léptek fel Gyulán

Rekeszizmokat nem kímélő előadáson van túl az Erkel Ferenc Művelődési Központ közönsége, ugyanis a Dumaszínház nevettetői érkeztek Gyulára március 23-án. Felméri Péter, Kőhalmi Zoltán, Beliczai Balázs, valamint a nemrégiben felfedezett Valtner Miklós álltak a közönség elé, és ahogy az lenni szokott, az élet teljesen átlagos dolgairól meséltek a hallgatóságnak, de nem kímélték a magyar közélet szereplőit sem – tették mindezt elképesztően viccesen.

az előadá műsorvezetője felméri péter volt

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az előadást Felméri Péter kezdte, aki műsorvezetőként működött közre, de természetesen ez sem akadályozta meg abban, hogy poénokkal sorozza meg a közönséget. A párjával gyermeket várnak, így ez adta a történetei fő irányvonalát, amelyekben kifejtette, hogy fél, de leginkább nem tudja, mire számítson. Nem tudja elképzelni, hogy ha véletlenül egy áruházban felejtik a gyereket, akkor mi lesz a reakciója: megijed és visszarohan érte, vagy csak mérgelődni fog, de mindegy is, hiszen holnap arra lesz dolga.

Valtner Miklós a Comedy Central Magyarország, szereplek! című műsorában tűnt fel. Foglalkozását tekintve artista, így feltűnt már színházi előadásokban, de betekintést engedett az uborkaszezonba is, amikor el kell vállalni az olyan munkákat, mint a lufihajtogatás. Alapvetően ezzel sincs gond, elég megtanulni a kutyát, és akkor minden tud az ember. A család témaköre itt sem maradt ki, ugyanis a fiatal nevettető nemrég költözött össze a barátnőjével, ez pedig alaposan felforgatta az életüket.

 

valtner miklós

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Kőhalmi Zoltán már régi motorosnak számít a magyar stand-up comedy világában, hiszen a Karinthy-gyűrűs humorista már az Esti Showder című műsorban is dolgozott. Megtudhattuk, hogy szenvedélyes hangyatartó, és értetlenül áll az olyan dolgok előtt, mint az év fája verseny. Az nyilvánvaló, hogy szeretik az emberek rangsorolni a dolgokat, elvégre lehet, hogy parancsolatból is több volt, mint tíz, de csak ennyi fért fel a toplistára. Elképzelte azt is, hogyan edzhet egy fa, és milyen lenne, ha Áder János gratulálna neki.

Az est utolsó fellépője Beliczai Balázs volt, és ha ő van a színpadon, akkor tudjuk, nem maradhatnak el a zenés poénok sem. Kaptunk ízelítőt Buli Bali gyerekműsorából, és a lánybúcsúra kérhető számkitalálós játékból is. A család náluk is gyarapodott nemrégiben, gyakran van ő otthon a gyermekkel, amíg a felesége az egyetemen van, így természetesen ebből is kerekednek érdekes történetek.

 

kőhalmi zoltán

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A terem zsúfolásig megtelt az előadás alkalmából, de a legjobban azt a 3-4 úriembert irigyeltem, akik minden bizonnyal az összes Dumaszínházas történetet ismerik már, másképpen nehezen tudom elképzelni, miért lett volna érdekesebb telefonjaik nyomkodása. Sajnálom, hogy végül nem kínáltak meg a ropijukból, mert gondolom, a figyelemfelhívás volt a céljuk azzal, hogy 20 percen át csörgették a zacskókat.

A fenti kis intermezzo kivételével egy igazán fergeteges estén van túl mindenki, aki a művelődési központ vendége volt március 23-án.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)