Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Játékkal és zenés műsorokkal várták a látogatókat a víz világnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. március 22. 20:20
Játékkal és zenés műsorokkal várták a látogatókat a víz világnapján
Délelőtt az óvodások, délután a felsőbb tagozatosok sétáltak ki a rendezvényre

AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a víz világnapja dátumaként. Az éves megemlékezések célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincs. Idén a világnap szlogenje a Szennyvizek? Tiszta vizet! lett, így elsősorban a víz tisztaságának témakörét járták körbe a szervezők minden egyes városban. Természetesen Gyulán sem történt másként, ahol ezen a napon délutánig tartó esemény keretében hívták ünnepelni az óvodásokat, iskolásokat és minden fiatal és idősebb érdeklődőt.

rengeteg programmal várták a gyermekeket

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A Városház utcán felállított standok gazdái elsősorban az apróságok számára készültek meglepetésekkel. A KÖVIZIG munkatársai a víz tisztaságának mérőeszközeit mutatták be, és halmentő játékkal várták az óvodásokat, mellettük a Gyulai Várfürdő csapata tartott vidám horgászatot a legkisebbeknek.

Dombóvári Vanda, az intézmény kommunikációs igazgatója azt is megfogalmazta, mi a célja a rendhagyó személyes bemutatkozásnak.

– Szeretnénk a helyieket még gyakrabban becsábítani a fürdőbe, és természetesen az óvodások is közéjük tartoznak. Sokan közülük rendszeres látogatóink, ám ezen a napon bárki játszhat velünk, hiszen horgászattal és kvízzel várjuk a gyerekeket, akik – ha szerencséjük van, akkor ajándékokat is kapnak majd – emelte ki a várfürdő munkatársa.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az egész napos program egy reggeli köszöntővel indult, amelyen Szabó János, a KÖVIZIG műszaki igazgatóhelyettese emlékeztette a gyerekeket arra, hogy amint otthonainkban, úgy a szárazföldön és a vizek környékén sem szabad szemetelni.

– A mai napon ünnepelünk, nekünk a víz világnapja egy ünnepnap. Ti, gyerekek is nagyon sokat tehettek a vizek tisztaságáért, például úgy, ha rászóltok arra, aki szennyezni próbálja. A szemétnek a szeméttelepen a helye, így maradnak tiszták a vizeink.  A víztisztaság mellett ma az árvizekről és a belvízről is szó lesz – ismertette a fiataloknak a programot a szervezők munkatársa.

Az esemény folytatásában Gyula Város Egyesített Óvodájának Ewoldt Elíz Óvoda Tagintézménye és a Béke sugárúti óvoda csoportjainak táncos műsora következett, majd a folytatásban Pepe manó Kacsalábú kacsatánc című műsorát láthatták a gyerekek. Lapunknak Pepe manó azt is elárulta, hogy a műsorában használt apró gitárjának mérete egy sajnálatos forró vizes mosógépbaleset miatt csökkent ekkorára. Az előadásra végül egy meglepetésvendég is érkezett, a gyermekek körében jól ismert televíziós macskacelebritás, Picicica személyében, akivel minden apróság lelkesen fényképezkedett a program előtt és után.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A műsorok szünetében a Bodoki Baráti Kör tagjai segítségével tehettek időutazást a látogatók, és sok érdekességet tudhattak meg a csatornázás történetéből. Megismerhették a régi vízhasználati eszközöket is, és akár egy óriásdézsában is fényképezkedhettek. A standok között egy kedves madár is várta a kisebbeket, akitől még többet megtudhattak a szennyvíztisztítás folyamatáról. A Körös Klub standjánál is a természetvédelemé volt a főszerep, itt bárki felfedezhette a Körös-vidék madárvilágát és természetes élőhelyeiket.

Délután a nagyobbak vették birtokba a színpadot. Elsőként az 5. sz. általános iskola csapata mutatta be műsorát A pingvinek megmenekülése címmel. Utánuk a Calliope Diákszínpad következett erre a napra koreografált Csorduljon a vízsugár! című előadásukkal, majd az Energy Dance Cool diákjai táncoltak a nagyérdeműnek.

A víz világnapja alkalmából az idén plakát- és fotópályázatot is hirdettek a diákok részére. Az egész napos esemény a győztes nebulók és osztályok kihirdetésével zárult.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)