Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Emberi egészségre ártalmatlan volt az az anyag, amelyet Makó közelében dobtak ki egy kisteherautóból

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2017. március 22. 09:30
Emberi egészségre ártalmatlan volt az az anyag, amelyet Makó közelében dobtak ki egy kisteherautóból
Menekülés közben hajította ki a férfi autójából a fehér port tartalmazó dobozt

Emberi egészségre ártalmatlan anyagot szállított az a férfi, aki a pénzügyőrök elől menekülve kisteherautójából kidobta a vízzel érintkezve rovarölő ideggázzá alakuló fehér port – közölte a Békés Megyei Kormányhivatal békéscsabai járási hivatalának agrárügyi főosztálya szerdán az MTI megkeresésére.

Mint írták, az összesen 42 kilogramm Saturn Terra talajfertőtlenítő szert lefoglalták. A szer engedélykötelesnek számít, ugyanakkor eredete ismeretlen, mivel származását jelző dokumentumok nem voltak a sofőrnél. A klórpirifosz hatóanyag-tartalmú szert összegyűjtötték a helyszínen a szakemberek. A kiszóródott anyag miatt az emberi egészség és a környezet veszélyeztetése nem áll fenn – hangsúlyozták. 

A szer a kormányhivatal vegyszerraktárába került, megsemmisítését elrendelték – tették hozzá.

Az eset a „közelmúltban” történt, a magyar sofőr Tótkomlós és Makó között haladt járművével, és az ellenőrzést észlelve hirtelen irányt váltott, megpróbált elmenekülni a járőrök elől – írta kedd reggeli közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A pénzügyőrök üldözni kezdték, és eközben a férfi egy nagyobb kartondobozt dobott ki a teherautóból. Miután megállították a járművet, a pénzügyőrök visszamentek a kidobott dobozhoz, amelyben 42 kilónyi, zacskókba csomagolt, ismeretlen fehér por volt, amelynek egy része szétszóródott.A járőrök értesítették a kormányhivatal szakhatósági szervének munkatársait, akik a helyszínen megállapították, hogy a vegyszer Magyarországon nem engedélyezett, „ártalmas” besorolású. Mivel aznap folyamatosan esett az eső, a kiszóródott porból pedig vízzel érintkezve veszélyes idegméreg lett, értesítették a rendőrséget is. A sofőr a szállítmányáról semmilyen okmányt, bizonylatot nem tudott bemutatni, a beszerzés körülményeiről pedig többféle, egymásnak ellentmondó változatot adott elő.

A sofőrrel szemben méreggel visszaélés bűncselekményének gyanúja miatt nyomozást rendeltek el – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)