Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Arany és Petőfi a gyulai könyvtárban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. J. • KULTÚRA • 2017. március 21. 13:00
Arany és Petőfi a gyulai könyvtárban
Kiállítással, előadással és verskoncerttel ünneplik Arany János születésének 200. évfordulóját

Idén ünnepeljük Arany János születésének 200. évfordulóját, melyhez természetes módon kapcsolódik majd több program is az év során.

A városi könyvtár előadótermében március 21-én 16 órakor nyílik meg az Arany-versek vonzásában című kiállítás, melyen Volent Katalin alkotásai tekinthetők meg. A Boróka Magyar-Székely Kulturális Egyesület tárlatát Fodor György nyitja meg Soós Emőkének, a Napsugár Bábszínház művészének közreműködésével. Az alkotások április 22-ig tekinthetők meg.

Aki a kiállítás megnyitójára érkezik, annak érdemes maradnia a könyvtárban, hiszen szintén március 21-én 17 órától a Simonyi-olvasóteremben kerül sor Dánielisz Endre irodalomtörténész előadására. A Gyulai Arany János Művelődési Egyesület rendezvényén Arany János nagyszalontai éveinek krónikájáról, a költő szülővárosához kapcsolódó élményeiről, hatásairól hallhatnak a résztvevők. 

Legendás híre volt Arany János és Petőfi Sándor barátságának, így Petőfi sem maradhat el az évfordulón. Ennek jegyében március 22-én 18 órától a könyvtár emeleti olvasótermében kerül sor a Bob és Bobék Orchestra rendhagyó verskoncertjére, melyen Mi lárma ez megént? címmel Petőfi életművét idézik meg az előadó művészek. A gyulai Kék Lámpa Egyesület támogatásával megvalósuló programon a részvétel ingyenes. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)