Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ha minden igaz, akkor szombaton ránk süt a napocska

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2017. február 24. 18:40
Ha minden igaz, akkor szombaton ránk süt a napocska
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Szombaton a kevés gomolyfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk, eső nem várható. A többfelé erős északnyugati, nyugati szél éjszaka átmenetileg kissé mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 6 és 10 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

Európa időjárását a Skandináv-félsziget fölötti többközéppontú ciklonrendszer és a hozzájuk tartozó frontok határozzák meg. Hatásukra szárazföldünk nagy részén erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő csapadék; Izlandon és a Kelet-európai-síkságon havazik, másutt az eső esik. Ugyanakkor kontinensünk délkeleti területe fölött anticiklonális hatások érvényesülnek, arrafelé általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi felén általában -1 és +8 fok között változik, de a Skandináv-félsziget északi részén és az Ural előterében jóval hidegebb van, ott mindössze -3, -13 fokot mérnek. Enyhébb az idő Európa déli, délnyugati felén, ahol a kora délutáni órákra 11 és 20 fok közé melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence térségén kezdetben egy hidegfront vonul át, majd anticiklon helyeződik fölé.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, főként a Dunántúlon és délen várható eső, zápor, kis eséllyel a déli határ közelében zivatar is előfordulhat, majd az éjszaka második felétől északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, reggelre délen is megszűnik a csapadék. Szombaton a kevés gomolyfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk, eső nem várható. A többfelé erős északnyugati, nyugati szél éjszaka átmenetileg kissé mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 6 és 10 fok között alakul.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)