Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Télkergető mulatsággal szólították meg a napocskát a Béke sugárúti ovisok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. február 17. 16:50
Télkergető mulatsággal szólították meg a napocskát a Béke sugárúti ovisok
A farsangi ünnepségre a szülők is hivatalosak voltak

A Béke sugárúti óvodában már hagyomány a farsang megünneplése és a téli hónapoktól való rituális elbúcsúzás. A szervezők szándékai szerint az ilyen alkalmakkor minden évben a mai kornak megfelelő farsangi mulatság ötvöződik a néphagyománnyal, és természetesen február 17-én sem történt ez másként a város központjában álló óvodában.  

____Eredeti-GYHRCSD_0023.JPG

Télkergető mulatság a Béke sugárúti óvodában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A reggeli jelmezes bemutató után versenyjátékok, táncolás, evés, ivás színesítették a délelőttöt, majd az udvaron folytatódott a népi elemekkel átszőtt ünneplés. A legnépszerűbb jelmezek idén sem okoztak meglepetést, hiszen ebben az évben is a hercegnők, királylányok, hősök és harcosok bukkantak fel a legnagyobb számban farsangi karneválon. Mint megtudtuk: a kézzel készült télűző hangszerek mellett a szülők által készített jelmezek is felbukkantak a sokaságban.

 

____Eredeti-GYHRCSD_0026.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A felvonulás után a résztvevők a Mókus csoport műsorát tekinthették meg, melyben az apróságok tréfás és vidám csúfolódókkal, népi rigmusokkal, mondókákkal, versekkel és a népi táncos bemutatóval kedveskedtek a publikumnak, miközben lelkesen űzték el a telet az óvoda falai közül.

Ezután – ahogy minden évben – az óvoda kis kollektívája körbeállta a kiszebábot, melyre valamennyi csoport feltűzi a gyerekek által korábban megfogalmazott és lejegyzett félelmeket, és melyeket a bábbal együtt elégetnek, saját készítésű és egyéb zajkeltő eszközökkel nyomatékosítva a kellő hanghatást. Miután a bábu elégett, minden évben megjelenik a „zöld ág”, mely alatt tavaszi dalt dalolva bújtak át az ovisok.

 

____Eredeti-GYHRCSD_0052.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mint megtudtuk, az óvoda minden egyes programjába igyekszik a családokat is bevonni, így a téli mókázáson a szülők is részt vehettek. A télkergető műsorért a felkészítő felelős Tóth Edéné óvodapedagógus volt.

GYULAI HÍRLAP • 2017. február 17. 19:42
A farsangi ünnepségre a szülők is hivatalosak voltak
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)