Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A kapcsolatok fontossága kerül középpontba a házasság hetén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. február 14. 19:20
A kapcsolatok fontossága kerül középpontba a házasság hetén
A Gyulai református egyházközség több programmal is készül a rendezvényre

Hűség egy hűtlen korban, korunk családmodellje és a kapcsolatunk felfrissítése – ezek lesznek a Gyulai református egyházközség előadásainak témái, amelyeket a házasság hetének keretében rendeznek. Baráth János lelkipásztor lapunknak elmondta, hogy a kezdeményezés két évtizedes múltra tekint vissza, Magyarországon pedig 2008 óta tartják számon.

a február 19-i előadást baráth János feleségével, baráth andreával tartja

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Itthon 2008-ban indult ez a rendezvénysorozat a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával, amelynek célja, hogy a házasság és a család értékeit mutassa be az emberek számára – mondta Baráth János. – A február 15-i, A hűség egy hűtlen korban című előadás, amelyet a gyülekezeti házban tartunk, azt próbálja bemutatni, hogy egy olyan világban élünk, ahol a hűség értéke devalválódott, maradiságot és megkötözöttséget jelent. Ezzel szemben azt próbáljuk bemutatni a Biblia alapján, hogy mennyivel mélyebben tudja egy ember megélni a házasságban az intimitást és mindennapi dolgait.

A lelkipásztor kifejtette, hogy február 16-án, csütörtökön 18 órakor, a Petőfi tér 4. szám alatti kisteremben, a Biblia alapján veszik majd végig, hogy milyen családmodellek léteznek ma, és milyeneket ajánl fel a szentírás az emberek számára. Február 19-én, vasárnap 15 órakor a gyülekezeti házba várják az érdeklődő házaspárokat, ahol egy interaktív, gyakorlati előadás keretében beszél majd Baráth János és felesége, Baráth Andrea a házastársi kapcsolatok felfrissítéséről.

– A mindennapi rohanásban könnyen jutunk arra a döntésre, hogy ha valami nem megy, akkor ne erőltessük, és cseréljük le akár a házastársunkat is. Az előadás arról fog szólni, hogy nem muszáj lecserélni, sőt, lehet frissíteni is egy kapcsolatot. Ez egy interaktív előadás lesz, bevonjuk majd az ott lévőket is, és nagyon hasznos tanácsokat fognak kapni arról, hogy hogyan lehet frissíteni és elmélyíteni egy kapcslatot.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)