Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fekete Péterrel tereferélhetünk a Művész Kávéházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2017. február 17. 06:00
Fekete Péterrel tereferélhetünk a Művész Kávéházban
A Jászai Mari-díjas rendezővel február 17-én találkozhatnak az érdeklődők

fekete péter rendező, a fővárosi nagycirkusz igazgatója

Fotó: A-Team/Nyári Attila

Fekete Péter Jászai Mari-díjas rendező, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója lesz a Terefere a Művész Kávéházban című beszélgetős sorozat következő vendége február 17-én, pénteken 17 órakor.

Fekete Pétert, mint a magyar színházi élet felfrissítő, megújító szervező-menedzserét ismerhette meg a békéscsabai közönség. A Jókai Színház 13. igazgatójaként a színházat bekapcsolta az országos és a nemzetközi színházi vérkeringésbe, ráirányította a szakma és a kritikusok figyelmét.

Akik követték Fekete rendezői munkásságát, jól emlékezhetnek a bűvészmúltjából hozott, csodákkal átitatott képeire, sikereire. Egy évtizednyi angol nyelvű munkásságát kortárs és klasszikus darabok új látásmódban való színpadra állítása jellemezte. Vallja, hogy a trükkökkel, mint művészi eszközökkel, érzelmeket, gondolatokat lehet és kell közvetíteni, az illúzió több, mint szórakoztatás, lehet művészet is. A Fővárosi Nagycirkusz igazgatójaként  megújítani szeretné a cirkuszművészetet, de úgy, hogy közben a klasszikus cirkuszt is megtartja.

A cirkusz több mint egyszerű szórakoztatás, kétcsatornás, oda-vissza alapon működő, a társadalom aktuális kérdéseire reagálni képes, véleményformáló előadó-művészeti ág kell, hogy legyen – hangsúlyozza Fekete Péter.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)