Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ennél mackósabb nap még nem volt Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. február 03. 13:37
Ennél mackósabb nap még nem volt Gyulán
Százával érkeztek a macik a Mágocsi Úti Óvodába

Ez a hét teljes egészében a mackókról szólt a Mágocsi Úti Óvodában. A Mackó héten az intézményben macis dalokat, macis verseket tanultak a kicsik, mackós tárgyakat alkottak, maci formájú süteményt ettek, és persze várták, hogy a medve, kilépve a barlangjából, vajon meglátja-e majd az árnyékát.

____Eredeti-alap.jpg

ez egy igazi barlang

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ahogy az óvoda tájékoztatójából megtudtuk: az öt éve megrendezésre kerülő a program alapja a népi időjóslás, ebből kerekítettek az óvónők és az apróságok egy teljesen medvés hetet az intézményben.

Nagy Anita óvodapedagógus, a projekthét felelőse kifejtette: a lényege az volt, hogy a hét folyamán az összes csoportban minden műveltségtartalom, minden tevékenység a medvékhez kapcsolódjon.

____Eredeti-IMG_2470.JPG

Nagy Attiláné

– Mackóbarlangot építettünk, sokféle kreatív tevékenységnek adtak témát a medvék, mézet kóstoltunk, mackó formájú süteményt sütöttünk, állatmozgásokat utánoztunk, macis játékokat játszottunk, mackós verseket mondogattunk és mackós dalokat énekeltünk. Népszerű eseménye a hétnek, melybe a szülők is aktívan bekapcsolódtak, a mackógyűjtőverseny, melynek eredményhirdetése a program zárónapján történik, azaz ma – árulta el a program szervezője.

Ezen a napon több kategóriában osztottak díjakat. Elismerték a legkisebb mackó tulajdonosát, a legrégibb mackó birtokosát, valamint a legnagyobb és a legérdekesebb mackó gazdája is oklevelet vihetett haza. A legmackósabb csoportot is kihirdették. Ebben az évben a Cica csoport gyermekei és szülei kapták meg az elismerést, hiszen idén ők szállították az intézménybe a legtöbb macit, ami egészen pontosan 300 darabot jelent. 

– Az egyik anyuka látta, hogy le vannak maradva, így kiírta a faliújságra a többieknek, hogy minél több figurát hozzanak be, így jött össze ez a macirekord – árulta el lapunknak a győztes csapat történetét Nagy Attiláné, a tagintézmény vezetője. – Nagyon hálásak vagyunk a szülőknek, akik minden eddigi évnél aktívabbak voltak – tette hozzá.

A zárónap köszöntővel indult. Nagy Anita üdvözölte a megjelent apróságokat, majd bemutatta nekik Ricsit, a bábfigurát, aki témazáró interaktív bábelőadást tartott a kicsiknek a macis hét végén. A beszélgetős előadást az eredményhirdetés, majd az ovisok verses műsora követte, akik természetesen a medvékről szavaltak a télbúcsúztató hét lezárásaképp.

 

____Eredeti-IMG_2497.JPG

ez itt mind maci

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)