Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kreatív Klub indult Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. január 27. 18:15
Kreatív Klub indult Gyulán
A szervezők minden alkotó kedvű hölgyet szívesen látnak

Kézimunkaklub indult Gyulán, ami a szervezők szándékai szerint bárkinek segítséget nyújt majd abban, hogy a kötni, horgolni, gyöngyöt fűzni szerető hölgyek jó hangulatban alkossanak, és tapasztalatokat cseréljenek. Balázs Eszter klubvezető lapunknak elárulta: egy fővárosi kezdeményezés vezette el odáig, hogy a budapesti ötletet városunkban is megvalósítsa.

____Eredeti-alap__2_.jpg

Balázs Eszter 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Benne vagyok egy kézimunka-webáruház Facebook csoportjában, amely havi rendszerességgel klubdélutánokat tartott. Én is nagyon szívesen mentem volna ilyenekre, de Budapestre utazni, onnan hazajönni, nagyon sok időt venne el. Úgy gondoltam, egy ekkora városban nem csak én lehetek egyedül, aki szeretne ebben a témában találkozni másokkal. A szervezés a Gyulai csevegő csoportban kezdődött, aztán létrehoztam a saját csoportunkat is. Az első alkalomra még nálunk került sor decemberben, akkor hatan voltunk. Ezek után elkezdtem helyet keresni, a művelődési házban nagyon készségesek voltak – részletezte az ötlet megvalósulásának történetét a klub házigazdája.

Céljaikra kitérve azt is megfogalmazta, hogy a  Kreatív Klub azért jött létre, hogy a gyulai kézimunkázók találkozhassanak egymással, segíteni tudják egymást, ha valaki elakad és ha szükséges, tanulhassanak is egymástól.

Arra a kérdésre, hogy mire számíthatnak a klubba érkezők, Balázs Eszter elárulta: tematikus napokat is tartanak egy-egy ünnep közeledtével. – Tavaly még csak összeültünk, beszélgettünk, és mindenki azt a munkadarabot hozta magával, amin éppen otthon is foglalatoskodott. Volt, aki kötött, horgolt, keresztszemes hímzéssel bíbelődött, vagy gyöngyöt fűzött. Decemberben, a karácsonyi készülődésben, kezdtük el a tematikus délutánokat horgolt hópelyhekkel és angyalkákkal. Most már minden találkozónak van egy tematikája, de természetese nem kötelező jelleggel. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát!

A szervező hozzátette: az eseményre bárkit szeretettel várnak kortól és nemtől függetlenül. – Több nyugdíjasunk is van a csoportban, de a huszonévesektől kezdve szinte minden korcsoportból van legalább egy tagunk. Mindenkit szeretettel várunk, a lényeg, hogy szeressen kézimunkázni. Kezdőket is szívesen látunk, épp most jelentkezett be egy lány azzal, hogy  szeretne megtanulni kötni, és mi természetesen segítünk neki az első lépésekben – részletezte a szervező.

A találkozókat kéthetente, pénteken tartják a művelődési ház 103-as termében délután 3-tól 7-ig. A következő alkalom február 3-án lesz, a részvétel mindenki számára ingyenes.

GYULAI HÍRLAP • 2017. január 27. 20:51
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)