Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új mosoda épül a gyulai kórházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. január 25. 12:25 • Frissítve: 2017. január 25. 13:31
Új mosoda épül a gyulai kórházban
Dr. Becsei László: a gyermekosztály is a központi épületbe költözik

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága a 2016-os kórházkonszolidáció részeként 15 milliárd forint pályázható összeget különített el. A nyertes intézmények a jövőben növelhetik működési hatékonyságukat. Közéjük tartozik a Békés Megyei Központi Kórház, ahonnan több pályázat is érkezett. Ezek közül a legjelentősebb egy mosoda kialakítása az intézmény gyulai telephelyén.

____Eredeti-alap2.jpg

Képünkön (balról jobbra): dr. Horpácsy Balázs és dr. Becsei László

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Mint azt esemény sajtótájékoztatóján megtudtuk, a fejlesztés eredményeként felépülő modern mosoda a jövőben öt egészségügyi intézmény hét tagkórházának ellátását biztosítja majd. A konzorcium a mosoda kialakítására mintegy 624 millió forint támogatásban részesült, melyből számos új fejlesztés valósul meg.

Dr. Becsei László, az intézmény főigazgatója részletezte a várható újításokat, amiből kiderült: az új mosodában a modern technológia mellett tovább működnek majd az alacsony felújítási költségből megújuló, jelenleg is üzemelő kórházi mosodák berendezései. A mosoda létrehozásával párhuzamosan bevezetnek egy modern textíliaazonosító és -nyilvántartó rendszert is. Mindezeken túl a most használatosak helyett új, jobb minőségű ágyneműk, betegingek használata válik biztosítottá, ami a pályázók reményei szerint hozzájárul majd a betegek komfortérzetének növeléséhez.

Az eseményen jelen volt dr. Horpácsy Balázs, a DA-TIG igazgatóhelyettese is, aki hangsúlyozta: a program kezdetekor 60 milliárd forintot különítettek el, amiből 45 milliárdot adósságrendezésre fordíthattak a kórházak, a fennmaradó 15 milliárdra pedig pályázhattak az intézmények.

Hallgass bele a sajtótájékoztatóba! Dr. Horpácsy Balázs 

– Ez a lehetőség nagyon megmozgatta az intézmények fantáziáját, aminek rendkívüli módon örültünk. Végül 810 alpályázat érkezett be, amiből 314-et hagytak jóvá – ismertette az elbírálás részleteit dr. Horpácsy Balázs.

Hallgass bele a sajtótájékoztatóba! Dr. Becsei László 

Dr. Becsei László hozzátette, hogy mindezeken túl mintegy 116 millió forintot nyertek el arra, hogy a Békés Megyei Központi Kórház gyulai gyermekgyógyászati osztálya a központi telephelyre költözhessen. Így 2017-ben megújul az épületrész elektromos hálózata, amely a korszerű szerelvényekkel együtt biztosítja a jelenlegi szabványoknak való megfelelést. A világítótesteket modernebb, energiatakarékos berendezésekre cserélik, és átalakítják a műtő elektromos rendszerét is. A fejlesztésnek köszönhetően közel 12%-kal csökken az épület villamosenergia-felhasználása.

A munkálatok idén kezdődnek, azok befejezéséről egyelőre nincsenek pontos adatok. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)