Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újév napján a gyulai vár fokáról leadott puskalövéssel tisztelegtek az új esztendő előtt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2017. január 01. 21:00
Újév napján a gyulai vár fokáról leadott puskalövéssel tisztelegtek az új esztendő előtt
XVI. századi fegyverrel lőttek Gyulán
A gyulai vár fokáról leadott lövésekkel köszöntötték az új esztendőt január 1-jén a fürdővárosban. A hagyományteremtő esemény az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit NKft., valamint Szabó Árpád és Bajnóczi Ervin hagyományőrzők szervezésében valósult meg.
____Eredeti-IMG_9382.jpg

BÚÉK, Gyula!

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Több tucatnyi érdeklődőt vonzott a gyulai várhoz meghirdetett különleges újévi köszöntő – mint azt Fábián Tamástól, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit NKft. kommunikációs vezetőjétől megtudtuk. Szabó Árpád hagyományőrző három XVI. századi fegyverrel lőtt a levegőbe, s a lövések egyre fokozódó erősséggel szóltak.

A várfokról eldördülő lövésekre pontban déli tizenkettőkor került sor, majd a vár lovagtermében fegyver- és viseletbemutatót tartottak az érdeklődőknek. A bemutatón korhű fegyvereket és népviseleteket tekinthettek meg a látogatók, akik kérdéseket is feltettek a hagyományőrzőknek. A lovagteremben a kíváncsiskodók megnézhették azokat a fegyvereket is, amelyekkel a lövéseket leadták.

– Nagyon hangosak voltak a lövések, nagyon tetszett. Már többfelé is voltunk Gyulán, ma csak ezért az eseményért érkeztünk a városba – mondta el lapunknak élményeit egy nézelődő kisfiú.

 

____Eredeti-IMG_9357.jpg

ez tényleg xvi. századi lövés volt!

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)