Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Öt új térfigyelő kamerát szerelnek fel a gyulaiak biztonsága érdekében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. december 06. 14:25
Öt új térfigyelő kamerát szerelnek fel a gyulaiak biztonsága érdekében
Az eszközöket a fürdőváros külterületeire helyezik ki
Gyula Város Önkormányzata idén nyáron jelentkezett a Földművelésügyi Minisztérium „A tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a települési és térségi fejlesztések támogatására” címmel kiírt pályázati felhívására. Minderre annak érdekében került sor, hogy a tanyasi lakosokat célzó lakó- és vagyonbiztonsági rendszereket telepíthessenek a város külterületeire.
____Eredeti-IMG_1228.JPG

Képünkön (balról jobbra): dr. Ökrös IstvánKolysza Zoltán, dr. Görgényi Ernő és Alt Norbert

Fotó: Gyulai Hírlap – Szaóbó Eszter 

A pályázat kapcsán tartott december 6-i sajtótájékoztatón kiderült: öt új térfigyelő kamera segíti majd a város melletti tanyákon élők biztonságérzetének fokozását. A beüzemelt eszközök mindezeken túl megkönnyítik majd a környéken történt bűnesetekhez kapcsolódó nyomozást és bizonyítási eljárást.

A Gyulai Rendőrkapitányság tavalyi beszámolója alapján Gyula városában a regisztrált bűncselekmények száma 2014-ben 721, 2015-ben 703 volt, mely az előző évekhez képest csökkenést mutat. A bűncselekmények számának további csökkentése a cél a jövőben, ennek eléréséhez nyújt segítséget az új térfigyelő kamerák telepítése.

Dr. Ökrös István, a választókerület képviselője az eseményen örömtelinek nevezte a fejlesztést, ami a nemrégiben megvalósult közvilágítás-fejlesztés mellett tovább fokozza majd a helyiek biztonságérzetét. 

Hozzá csatlakozott Alt Norbert alpolgármester is, aki kifejtette: mintegy öt és fél millió forintot költenek majd az öt új kamerára, amiket jövő tavasszal üzemelnek majd be a szakemberek. Szanazug mellett Ajtósfalvára és a Városerdő környékére is felszerelnek további megfigyelő rendszereket. 

Dr. Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta: a külterületen élő gyulai polgárok biztonsága nagyon fontos a városvezetés számára. 

– Pályázati forrásokat kerestünk annak érdekében, hogy finanszírozni tudjuk a közterületi kamerarendszerek fejlesztését, amik a felderítésben és a megelőzésben is fontos szerepet játszanak – emelte ki a polgármester. 

Az eseményen részt vett Kolysza Zoltán, a Gyulai Rendőrkapitányság első embere is, aki fontosnak tartotta kiemelni: szakmai munkájukkal igyekeznek támogatni a kamerarendszerek telepítésének gyakorlati munkáját, így ezúttal a helyszínek pontos kijelölésében tudtak segítséget adni. 

Az új kamerák a tervek szerint 2017. áprilisától üzemelnek majd. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)