Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Télen sem maradunk élmények nélkül az Almásy-kastélyban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2016. november 30. 09:00
Télen sem maradunk élmények nélkül az Almásy-kastélyban
Pincetárlat, szalondélután és a régi idők filmjei is megelevenednek a múzeumban
A téli hónapok sem telhetnek el esemény nélkül az Almásy-kastély Látogatóközpontban. Az időszaki- és állandó kiállítások mellett számos új, izgalmas programmal készülnek a múzeum dolgozói az érdeklődők számára. Részt vehetünk pincetárlaton, játékos szalondélutánon és a régi idők filmjeibe is belepillanthatunk.
____Eredeti-almasy_kastelyeste.JPG

Az Almásy-kastély Látogatóközpont

Fotó: Pénzes Sándor 

A pincetárlatot és a játékos szalondélutánt minden hónap első szombatján tartják. Előbbit 13, 14 és 15 órai kezdettel, utóbbi 15 órakor indul. A pincében rejtélyek nyomába eredhetnek a kalandra vágyók: a 2014-es újjáépítési munkálatok folyamán fejnélküli csontvázakat kerültek elő, ezek történetének járhatnak utána a vendégek.

A szalondélután a játékot és a családi szórakozást emeli a középpontba. Rengeteg játékot próbálhatnak ki a gyerekek és a felnőttek egyaránt, sőt, arra is lesz lehetőség, hogy a bridzs nevű kártyajátékot szakértő segítséggel ismerjék meg.

Minden hónap második és utolsó szombatján, 15 órás kezdettel, a női szalon nyújt érdekes foglalkozást. A vállalkozó kedvűek megismerkedhetnek a gobelin, a hímzés és akár a virágkötészet rejtelmeivel is, de a minden hónap utolsó előtti szombatján megrendezendő barokk kori játszóház is hasonló élményeket ígér, ám főként gyerekeknek szól.

A régi idők filmjeit az alapján válogatta össze a múzeum stábja, hogy a helyszín – a múzeumpedagógiai terem – és a filmek együttes hangulata, egyfajta időgépként repítsen vissza mindenkit egy olyan korba, amikor közösségi élmény volt a mozizás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)