Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kedvencünk a szeretetbefőtt és az ünnepi kürtőskalács

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szabó EszterMAGAZIN • 2016. november 27. 13:37
Kedvencünk a szeretetbefőtt és az ünnepi kürtőskalács
Esőben is sokan látogatják az adventi programokat Gyulán
Esőben indult a 2016-os Gyulai Advent és Betlehemes Fesztivál, amin már reggeltől népművészeti vásár várta a látogatókat november 27-én. Az árusok idén a legváltozatosabb kínálattal készültek: a portékák között találtunk szeretetbefőttet, karácsonyi díszeket és mézeskalácsból készült házikót is. Természetesen az ilyenkor megszokott ünnepi kürtőskalácsból és a meleg italokból is fogyaszthatunk a séta közben.
____Eredeti-IMG_0803.JPG

a szeretet üvegben is megterem:)

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A Máriafalvai Óvoda csapata gyönyörű karácsonyfadíszekkel és különleges ajándéktárgyakkal készült erre a napra. Makráné Gombkötő Zita, az intézmény vezetője lapunknak elárulta: a csodaszép karácsonyi tárgyakat a szülők, a gyermekek és a pedagógusok együtt készítették, és a bevételekből az óvoda madárházát és udvarát szeretnék fejleszteni.

A lelkes kollektíva lapunkkal egy egyszerű barkácsötletet is megosztott, méghozzá egyik legnépszerűbb termékük, a karácsonyi fonalgömb „receptjét”.

– Fújjunk fel egy kis vízibombát, vagy lufit, arra tekerjük a tapétaragasztóba áztatott fonalat. Amint megszilárdult, kipukkaszthatjuk a luftballont és készen is van a gömb, amit tetszőlegesen díszíthetünk. Végül a karácsonyfára is akaszthatjuk, vagy ajándékba is adhatjuk ismerőseinknek – árulta el az egyszerű karácsonyi tippet az intézmény vezetője.

Tovább sétálva Balogh Ferencnével találkoztunk, aki a helyszínen készítette el ízletes mézeskalácsait. Tavaly már megtudtuk tőle a tökéletes receptet, így most arra voltunk kíváncsiak, hogy tapasztalatai szerint hol lehet a legkönnyebben elrontani egy finom mézeskalácsot.

– A legtöbben úgy vétik el, hogy azt gondolják, túl lágy a tészta és tesznek még hozzá lisztet, így végül a sütemény kemény lesz. Nem szabad megijedni attól, ha a tészta lágy, akkor lesz a mézeskalács is az. A jó mézeskalács titka persze más: a szívünk és a lelkünk, amit minden alkalommal belesütünk – tette hozzá a mézeskalácsos mester.

A nap folytatásában koncertekkel, gyertyagyújtással, köszöntővel, valamint az ország egyik legnagyobb kézzel készített adventi koszorújával várják az érdeklődőket Gyulán. Az óriási adventi díszt a Japánkert Barátok Köre Egyesület tagjai készítették el a gyulaiakanak. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)