Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Majdnem sikerült a visszavágás a gyulai serdülő kéziseknek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. november 26. 14:00
Majdnem sikerült a visszavágás a gyulai serdülő kéziseknek
Gyulasport Nkft.–Hódmezővásárhelyi LKC 26–28 (14–14)
A leány kézilabdások Országos Serdülő Bajnokságának 12. fordulójában a Gyulasport Nkft. serdülő korosztályú csapata a Hódmezővásárhelyi LKC együttesével találkozott november 24-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A gyulai csapat egy korábbi vereség visszavágásának jegyében lépett pályára, míg ellenfele listavezetőként érkezett a találkozóra.
____Eredeti-Gyulasport_kezisek_serdulocsapat.JPG

A Gyulasport Nkft. serdülőcsapata a csata előtt

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulasport Nkft.: Szelezsán–Szabó L. 13/6, Gyepes R. 1, Balázs E. 3, Szappanos R. 5, Bicskei B. 2, Felczán CS. 2. Csere: Hudák D. (kapus), Braunn D., Tóth M., Kiss E., Anderlich A., Csatári Zs., Faragó M. Edző: Majorné Horváth Izabella. 

A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, ahol a játékosok és a vezetőség néma főhajtással emlékezett a tragikusan fiatalon elhunyt egykori gyulai irányítóra, Horváth Nikolettre.

A gyulai csapat nagy elánnal és lelkesedéssel vette fel a küzdelmet, hiszen fűtötte őket a visszavágás a szeptember 21-én elszenvedett 25–14-es vereségért. Majorné Horváth Izabella, a gyulai lányok edzője ennek megfelelően dolgozta ki a taktikát, amit a lányok becsülettel végre is hajtottak. Az első félidőben a 25 percből 12 percet emberhátrányban játszottak, ennek ellenére döntetlenre hozták az első félidőt.

A második félidőben már többször is két góllal is vezettek a hazaiak, ám a 35. perctől a vendégek egy 8–1-es szériát produkáltak, amivel, öt góllal elléptek a fürdővárosi alakulattól. A gyulaiak igyekeztek felzárkózni. A 46. perctől nagy hajrába kezdtek, és 4–1-es szériájukkal kettőre felzárkóztak a Hódmezővásárhely csapatához. Sajnos a játékvezetés nem vette fel a mérkőzés ritmusát. Több téves ítélet, nem egyforma megítélés borzolta a kedélyeket.

Az összecsapás kétgólos vendégsikert hozott, aminek köszönhetően a Gyulasport Nkft. a tabella negyedik helyén ütött tábort, míg ellenfele továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot. A Gyulasport Nkft. a következő körben a sereghajtó Köröstarcsai DSE csapata ellen gyűjtheti be az újabb bajnoki pontokat december 3-án a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

– Minden dicséret megilleti a pályára lépő játékosokat. Nagyon akartak, be akarták bizonyítani, hogy a szeptemberi 11 gólos vereség csak egy kisiklás volt. Ez a mérkőzés nem ilyen játékvezetést érdemelt volna – foglalta össze a mérkőzést Majorné Horváth Izabella, a Gyulasport Nkft. serdülőcsapatának edzője.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)