Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megújul a Gyulai Szakképzési Centrum két kollégiuma

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. november 17. 18:45
Megújul a Gyulai Szakképzési Centrum két kollégiuma
A tervek szerint jövő év májusában adják át az elkészült épületet
A Gyulai Szakképzési Centrum két kollégiuma is megújul a közeljövőben, köszönhetően két nyertes KEHOP-pályázatnak. A közelgő felújítások kapcsán tartott projektindító sajtótájékoztatót november 17-én dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Vantara Gyula, Békés megye fejlesztési biztosa, dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője és dr. Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója.
____Eredeti-IMG_2366.jpg

 Projektinditó sajtótájékoztató a Gyulai Szakképzési Centrum kollégiumánál

Fotó: Gyulai Hírlap 

Az eseményen kiderült: a projekt keretében 134 305 846 forint keretből újul majd meg a Harruckern János Szakképző Iskola és Kollégium úgynevezett „Madaras” kollégiuma és 137 380 214 forintból a régi Tisza Kálmán, ma Kossuth Lajos nevét viselő szakképző iskola orosházi kollégiuma.

Dr. Kovács Zsuzsanna

Dr. Kovács Zsuzsanna köszöntőjéből kiderült: 2016 nyarán az intézmény illetékesei elsők között nyújtották be a pályázatukat a két intézmény megújításának céljából. Mindkét épület a 70-es években épült, a kornak megfelelő műszaki tartalommal, ami mára elavulttá, korszerűtlenné vált.  

Dr. Görgényi Ernő (balról), Vantara Gyula és dr. Kovács József

A projekt keretében most mintegy 300 millió forintot költhetnek a két felújításra, amiből mindkét helyen teljes homlokzati hőszigetelés és lapostető-szigetelés valósul meg, elkészül a tetők hő- és vízszigetelése, valamint a régi nyílászárókat is kicserélik. Mindezeken túl mindkét épületre korszerű napelemrendszert is telepítenek. 

Dr. Görgényi Ernő kiemelte, hogy a KBC Nonprofit Kft. által elkészített sikeres pályázat Gyula Város Önkormányzata számára is nagy jelentőséggel bír, hiszen egy korszerű és modern épület komoly vonzerőt jelenthet a várost választó fiatal tanulók számára. A polgármester mindenkit megnyugtatott, hogy a Póka György által tervezett madarak a rekonstrukciót követően visszakerülnek majd az épület oldalára, így az továbbra is méltán viseli majd a „Madaras” kollégium nevet.

Dr. Kovács József örömtelinek nevezte az eseményt, és minden érintett közös ünnepeként definiálta azt. Hozzá csatlakozott Vantara Gyula is, aki köszöntőbeszédében kiemelte, hogy a kivitelezés már zajlik, és annak végén 80%-os energiamegtakarítással számolhat majd a kollégium költségvetése. 

A Gyulai Szakképzési Centrum épületén zajló munkáltok várhatóan 2017 májusában fejeződnek be. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)