Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ízlett a gyulai kolbász a brit pizzagyártóknak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Súr EnikőHÍREK • 2016. november 15. 11:15
Ízlett a gyulai kolbász a brit pizzagyártóknak
A szigetországban a bolti forgalmazású termékek iránt is egyre nagyobb a kereslet
Intenzív volt az érdeklődés a Gyulahús Kft. termékei iránt az angol pizza- és tésztagyártók november 9–10. között megrendezett élelmiszer-ipari szakkiállításán, Londonban – hangsúlyozta lapunknak Daka Zsolt. Az ügyvezető megkeresésünkre közölte: a brit fővárosban a cég vezetősége tárgyalásokat folytatott arról, hogy közös marketingkampányba kezd szigetországi disztribútorával.
____Eredeti-IMG_3440.JPG

A Gyulahús Kft. legnagyobb brit üzleti partnere standján mutatta be termékeit 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Mint arról lapunkban beszámoltunk, a húsipari vállalat legnagyobb angol üzleti partnerétől kapott meghívást a Pizza and pasta elnevezésű szakkiállításra, ahol a gyulai kolbász mellett több termékét is bemutathatta a forgalmazóknak.

A gyulai delegáció Magyarország londoni nagykövetségén 

Daka Zsolt korábban elmondta: a Gyulahús Kft. nettó éves árbevételének 20 százaléka származik a külföldi értékesítésből, melynek döntő hányada Nagy-Britanniába irányul. Hangsúlyozta: a szakkiállításon való megjelenés áttételesen pozitívan hathat a cég brit exportjára, a társaság angol üzleti partnerén keresztül tovább bővítheti piacait a szigetországban.

Az ügyvezető kiemelte: a vállalat által gyártott termékeknek pozitív volt a fogadtatása Londonban. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az új üzleti kör kiépítése hosszú időt vesz igénybe, ehhez ugyanis el kell nyerniük a gyártók bizalmát.

Mint kifejtette, a gyulai kolbászt elsősorban pizzafeltétként forgalmazzák a szigetországban, de egyre nagyobb a kereslet a hagyományos, bolti forgalmazású termékek iránt.

Kitért rá, hogy a Gyulahús Kft. az elmúlt években brit üzleti partnerével termékfejlesztésbe kezdett, amivel elsősorban a tésztagyártókat célozták meg. A fürdővárosi cég közös marketingakciót is tervez disztribútorával, ennek részleteiről is tárgyaltak az Egyesült Királyságban.

Mint megtudtuk, a gyulai delegáció a szigetország fővárosában ugyancsak megbeszélést folytatott Szalay-Bobrovniczky Kristóffal, Magyarország londoni nagykövetével, aki arról biztosította a cég képviselőit, hogy segíti a Gyulahús Kft. piaci terjeszkedését.

Daka Zsolt kérdésünkre kifejtette: bízik benne, hogy Nagy-Britannia EU-ból való kilépése nem ró majd vámterheket az uniós cégekre, és nem érinti negatívan a szigetországba szállított volument. Hozzátette: a font brit referendumot követő mélyrepülése miatt a hazai exportőröknek forintban kifejezve jelentősen, akár 15-20 százalékkal csökkent az árbevételük. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)