Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jövő nyáron új öntözőrendszertől zöldell a Göndöcs-kert

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. november 14. 13:00
Jövő nyáron új öntözőrendszertől zöldell a Göndöcs-kert
A gyulai önkormányzat 18 millió forintból valósítja meg az automata rendszer kiépítését
Két évvel ezelőtt, 2014-ben készült el és adták át a Göndöcs-kert és integrált környezete című városi beruházást, melynek keretében felújították a parkot, a művelődési központot kívülről, a Vigadót és a Kohán Képtárat és a Béke sugárút egy részét. Ezt követően 2015-ben az Erkel Ferenc Művelődési központ felújítása valósult meg, idén pedig újabb beruházással fejleszti a helyi önkormányzat a Göndöcs-kert környékét – tudtuk meg Görgényi Ernő polgármester november 14-i sajtótájékoztatóján.
____Eredeti-alap.jpg

Képünkön (balról jobbra): dr. Görgényi Ernő polgármester, Molnár Csaba, a mérnöki osztály vezetője és Szabó József

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– A Göndöcs-kert fenntarthatóságához hátravan még egy nagyon fontos beruházás, amit most önerőből valósítunk meg. A parkban egy automata öntözőrendszer kieépítése volt szükséges, ennek indultak el a munkálatai nemrégiben – részletezte dr. Görgényi Ernő

A polgármester hozzátette: minderre a park hosszú távú fenntarthatósága miatt volt szükség annak érdekében, hogy a terület a következő években is zöld maradjon, az egyre forróbb nyarak aszályos időjárása mellett is. A beruházás összköltsége nettó 18 millió forint, amire gyulai vállalkozásoktól kértek ajánlatot. 

Szabó Józseftől, a kivitelező ügyvezetőjétől megtudtuk: a kivitelezés 180 napig tart majd, és a gyulai Göndöcs-kertben végül 8500 méter csövet fektetnek le 2,2 hektáron. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)